Eklston: Budućnost Red Bula je riješena!

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston tvrdi da će Red Bul ostati u šampionatu po završetku ove sezone, istakavši da je budućnost austrijskog tima sređena.

Ostali sportovi 16.10.2015 | 08:20
Eklston: Budućnost Red Bula je riješena!

Čelnici Red Bula, uključujući vlasnika Ditriha Matešića, prethodnih nedelja su više puta ponovili pretnje da će se povući iz Formule 1 ako ne nađu konkurentan motor, a da će sa sobom povući i drugi tim u istom vlasništvu – Toro Roso.

Posle neuspešnih pregovora sa Ferarijem i odbojanja Mercedesa da uđe u partnerstvo sa timom, Red Bul je tokom Velike nagrade Rusije ušao u pregovore sa Renoom. To ne bi bilo ništa čudno da austrijska ekipa nije ranije najavila da će završiti saradnju sa francuskom kompanijom godinu dana pre isteka ugovora.

Eklston je priznao da su pretnje Red Bula bile osnovane i prave, ali veruje da je situacija sada rešena. Upitan da li je mislio da će Red Bul zaista napustiti Formulu 1, prvi čovek šampionata je odgovorio:

“U ovom trenutku, zbog svega što se desilo, ne. Ali, ranije sam mislio da će se povući”.

Upitan da razjasni šta se desilo, pa ga je učinilo toliko sigurnim, Eklston je rekao da je budućnost tima rešena.

Toro Roso je, s druge strane, trenutno u pregovorima sa Ferarijem, koji bi mogao da mu ponudi ovogodišnje motore u slučaju da timovi daju jednoglasnu podršku promeni pravila koje je objavljeno u sredu. Svetska automobilska federacija donela je tada propis po kojem proizvođači motora svim timovima sa kojima sarađuju moraju da daju istu klasu motora.

Eklston je takođe potvrdio da bi u slučaju da Red Bul ipak odluči da napusti Formulu 1 to mnogo koštalo austrijsku kompaniju zbog važećeg ugovora.

“Ako Matešić kaže da će napustiti Formulu 1 i to zaista učini, vrlo dobro zna da će ga to mnogo koštati”, naglasio je Eklston.

Komentari / 0

Ostavite komentar