Због изливања Јапре, данас нема наставе

На подручју општине Нови Град, према подацима локалног Центра за обавјештавање, у протеклих 48 часова пао је 91 литар кише по метру квадратном, у прекиду је саобраћај на више путних праваца, а наставе данас неће бити у Основној школи "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима.

Република Српска 15.10.2015 | 09:20
Због изливања Јапре, данас нема наставе

Начелник општинског Штаба за ванредне ситуације Ратко Павић рекао је да је од синоћ у прекиду саобраћај на регионалном путу Благај - Будимлић Јапра у Сухачи, као и на локалним путевима за Радомировац и Витасовце у Благају, за Рудице и Осредак у Чађавици и за Кршље и Агиће у Јагодњаку.

Павић је навео да је вода угрозила тридесетак кућа у насељима - Чађавица, Рашће, Сухача, Црна Ријека, Рудице и Рога, а заплављене су три куће у насељима Рога, Матавази и Црна Ријека.

Он је додао да су све надлежне службе у приправности, да се прати ситуација на терену, те да ће се након што буду сумирани сви подаци бити одржана сједница Штаба.

Од синоћ од 20.30 часова укључени су колектори и на снази су редовне мјере заштите од поплава.

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" у Доњим Агићима Миленко Томић рекао је да, због изливања Јапре, данас неће бити наставе у централној и подручним школама.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

коко

15.10.2015 07:53

А ја мислио да неће бити више поплава .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РПГ

15.10.2015 13:00

Да остане тако ваљала би како је лијепа

ОДГОВОРИТЕ