ЕЛ - Радоњић: Да превазиђемо реалне могућности!

Пред почетак треће евролигашке епизоде, тренер црвено-белих осврнуо се на проблеме са којима се његов тим суочава, борбу за пласман у Топ 16...

Кошарка 14.10.2015 | 21:20
ЕЛ - Радоњић: Да превазиђемо реалне могућности!

Убрзани "јадрански" ритам на почетку сезоне довео је Црвену звезду Телеком до онога што се чекало са највећом пажњом - до почетка нове сезоне Евролиге.

Са четири победе и поразом у пет кола АБА лиге, тим Дејана Радоњића припрема се за дуел са Стразбуром (четвртак, 19.00) уз проблеме, али и све задовољнијег тренера.

"Наши проблеми са повредама су евидентни, као што је евидентно како нам то ремети планове. То се видело и кроз синоћни тренинг, који је први задовољио од почетка сезоне", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре у Комбанк арени.

Још једном констатујући низ повреда који прати црвено-беле од почетка припрема, тренер Звезде осврнуо се на урађено у претходним недељама:

"Успели смо да на одличан начин прођемо кроз тежак период и упркос свему што смо као проблеме имали, били смо у прилици да једном лоптом дођемо до свих пет победа. Очигледно је било да је екипа постепено расла кроз те утакмице. Није било могућности за тренинге који су нам потребни, али смо без обзира на то и радили".

Стразбур долази у Београд у среду око 22 часа. Меч је на програму наредне вечери, а план Звезде је познат.

"Пред ову утакмицу наша жеља је потпуно јасна - да пред нашим навијачима, уз подршку, дођемо до првих бодова. Амбијент у Арени је већ препознатљив на нашим утакмицама. Ми знамо шта то нама значи. У овим моментима, овај ослабљени тим захтева да навијачи буду у великом броју. Зна се шта значи разлика коју праве наши навијачи, да пред њима будемо изнад реалних могућности".

Радоњић је говорио и о снази француског вицешампиона.

"То је тим направљен са идејомо да буде први у Француској после три године. Поседује атлетске способности, али и систем игре који је можда другачији од других у тој земљи. Имају искуство, квалитет и карактеристично за њих је да су и прошле и ове године почели да играју веома добро на страни. Прошле су, колико сам анализирао, били без пораза на страни, а сада су поново славили у гостима на старту. Дакле, имају могућност да квалитетно реагују и морамо да будемо свесни њиховог потенцијала на спољним позицијама".

"Имају могућност да са више ствари буду опасни. Имају и добру унутрашњу игру са Голубовићем. Могу да раде различите ствари у својим системима. Не смемо да им дозволимо да се разиграју, јер су онда изузетно опасни. Не смемо да им дозволимо да они воде игру, већ да ми будемо ти који ће 40 минута градити резултат и тако доћи до победе".

С обзиром на то да се већ сада кроз читаву групну фазу предвиђа велика трка Звезде, Стразбура и Бајерна за четврто место, Радоњић је говорио и о ширем циљу црвено-белих: пласману у Топ 16.

"Мислим да 24 екипе имају жељу да дођу дотле. Шта су реални параметри? Треба посматрати разлике у односу на прошлу сезону. Имамо значајно квалитетнију групу него прошле сезоне и о томе треба водити рачуна. Имамо најјачу групу, са тимовима који имају пуно разлога да се боре за врх. И Реал и Фенер, а и Химки. Имамо и Бајерн, који има много разлога да уради више него прошле године, ту је јачи тим, ту је и Кари Пешић. И они имају пуно разлога да верују у добар резултат".

"Стразбур је у старту стављен у позицију да нема пуно шанси да буде конкурентан, а не слажем се са тим. Имају добар тим и то ће показати. Надам се не сутра. Прелако се дају оцене. Пласман у Топ 16 би био огроман резултат", подвукао је Радоњић.

ВРЕМЕ "СУДИ" СТРАНЦИМА
Колико је Звездин стратег задовољан партијама Скорцанитиса, Томпсона и Мекела?

"Екипа изгледа боље него пре 10 или 15 дана. Та чињеница довољно говори о статусу и виђењу ситуације. Период пред нама ће показати. Нереално је направити ту анализу после ових осам мечева у 15-16 дана".

"Момци дају све од себе. Приоритет је био да што безболније изађемо из овог распореда. Видећемо како буду пролазили дани, тренинги и утакмице. На основу тога ћемо правити реалнију анализу".

У осталим мечевима 1. кола А групе у петак се састају Фенербахче - Бајерн (18.45) и Химки - Реал Мадрид (19.00).

Коментари / 0

Оставите коментар