EL - Radonjić: Da prevaziđemo realne mogućnosti!

Pred početak treće evroligaške epizode, trener crveno-belih osvrnuo se na probleme sa kojima se njegov tim suočava, borbu za plasman u Top 16...

Košarka 14.10.2015 | 21:20
EL - Radonjić: Da prevaziđemo realne mogućnosti!

Ubrzani "jadranski" ritam na početku sezone doveo je Crvenu zvezdu Telekom do onoga što se čekalo sa najvećom pažnjom - do početka nove sezone Evrolige.

Sa četiri pobede i porazom u pet kola ABA lige, tim Dejana Radonjića priprema se za duel sa Strazburom (četvrtak, 19.00) uz probleme, ali i sve zadovoljnijeg trenera.

"Naši problemi sa povredama su evidentni, kao što je evidentno kako nam to remeti planove. To se videlo i kroz sinoćni trening, koji je prvi zadovoljio od početka sezone", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Još jednom konstatujući niz povreda koji prati crveno-bele od početka priprema, trener Zvezde osvrnuo se na urađeno u prethodnim nedeljama:

"Uspeli smo da na odličan način prođemo kroz težak period i uprkos svemu što smo kao probleme imali, bili smo u prilici da jednom loptom dođemo do svih pet pobeda. Očigledno je bilo da je ekipa postepeno rasla kroz te utakmice. Nije bilo mogućnosti za treninge koji su nam potrebni, ali smo bez obzira na to i radili".

Strazbur dolazi u Beograd u sredu oko 22 časa. Meč je na programu naredne večeri, a plan Zvezde je poznat.

"Pred ovu utakmicu naša želja je potpuno jasna - da pred našim navijačima, uz podršku, dođemo do prvih bodova. Ambijent u Areni je već prepoznatljiv na našim utakmicama. Mi znamo šta to nama znači. U ovim momentima, ovaj oslabljeni tim zahteva da navijači budu u velikom broju. Zna se šta znači razlika koju prave naši navijači, da pred njima budemo iznad realnih mogućnosti".

Radonjić je govorio i o snazi francuskog vicešampiona.

"To je tim napravljen sa idejomo da bude prvi u Francuskoj posle tri godine. Poseduje atletske sposobnosti, ali i sistem igre koji je možda drugačiji od drugih u toj zemlji. Imaju iskustvo, kvalitet i karakteristično za njih je da su i prošle i ove godine počeli da igraju veoma dobro na strani. Prošle su, koliko sam analizirao, bili bez poraza na strani, a sada su ponovo slavili u gostima na startu. Dakle, imaju mogućnost da kvalitetno reaguju i moramo da budemo svesni njihovog potencijala na spoljnim pozicijama".

"Imaju mogućnost da sa više stvari budu opasni. Imaju i dobru unutrašnju igru sa Golubovićem. Mogu da rade različite stvari u svojim sistemima. Ne smemo da im dozvolimo da se razigraju, jer su onda izuzetno opasni. Ne smemo da im dozvolimo da oni vode igru, već da mi budemo ti koji će 40 minuta graditi rezultat i tako doći do pobede".

S obzirom na to da se već sada kroz čitavu grupnu fazu predviđa velika trka Zvezde, Strazbura i Bajerna za četvrto mesto, Radonjić je govorio i o širem cilju crveno-belih: plasmanu u Top 16.

"Mislim da 24 ekipe imaju želju da dođu dotle. Šta su realni parametri? Treba posmatrati razlike u odnosu na prošlu sezonu. Imamo značajno kvalitetniju grupu nego prošle sezone i o tome treba voditi računa. Imamo najjaču grupu, sa timovima koji imaju puno razloga da se bore za vrh. I Real i Fener, a i Himki. Imamo i Bajern, koji ima mnogo razloga da uradi više nego prošle godine, tu je jači tim, tu je i Kari Pešić. I oni imaju puno razloga da veruju u dobar rezultat".

"Strazbur je u startu stavljen u poziciju da nema puno šansi da bude konkurentan, a ne slažem se sa tim. Imaju dobar tim i to će pokazati. Nadam se ne sutra. Prelako se daju ocene. Plasman u Top 16 bi bio ogroman rezultat", podvukao je Radonjić.

VREME "SUDI" STRANCIMA
Koliko je Zvezdin strateg zadovoljan partijama Skorcanitisa, Tompsona i Mekela?

"Ekipa izgleda bolje nego pre 10 ili 15 dana. Ta činjenica dovoljno govori o statusu i viđenju situacije. Period pred nama će pokazati. Nerealno je napraviti tu analizu posle ovih osam mečeva u 15-16 dana".

"Momci daju sve od sebe. Prioritet je bio da što bezbolnije izađemo iz ovog rasporeda. Videćemo kako budu prolazili dani, treningi i utakmice. Na osnovu toga ćemo praviti realniju analizu".

U ostalim mečevima 1. kola A grupe u petak se sastaju Fenerbahče - Bajern (18.45) i Himki - Real Madrid (19.00).

Komentari / 0

Ostavite komentar