АБА: Промјене у Цибони пред Партизан!

Јоксимовић потписује, Бериша се опрашта, Флоренс стиже...

Кошарка 14.10.2015 | 21:40
АБА: Промјене у Цибони пред Партизан!

Цибона је у првих пет кола АБА лиге остварила само једну победу и са Задром дели последње место на табели.

Такав учинак активирао је аларме у Драженовом дому, па су челници клуба на челу са Александром Петровићем одлучили да направе неколико промена у саставу.

После Американаца Корија Фишера и Девона Седлера, Цибона ће се растати и са Дарданом Беришом, репрезентативцем Пољске рођеним на Косову и Метохији.

Бериша је имао битну улогу, играо је 26 минута по утакмици и бележио у просеку 10 поена, али уз само 32 одсто шута из игре.

Његова замена биће искусни Небојша Јоксимовић (33 године, 193 цм), који је од завршетка минуле сезоне у Крки био слободан играч.

Према информацијама из главног града Хрватске, против Партизана би у суботу требало да наступе и Јоксимовић и Бериша, за ког ће та утакмица уједно бити опроштај од плавог дреса.

Како стоје ствари, Цибона ће у наставку сезоне бити јача и за некадашњег плејмејкера Задра Џејмса Флоренса.

Он је летос потписао за Париз Левалоа, али ће раскинути уговор услед обостраног незадовољства, након што у петак одигра још једну утакмицу француског првенства. Дакле, плејмејкер који је помињан као могуће појачање црно-белих, пре него што су ангажовали Џоша Акојона, неће дебитовати против њих, већ у 7. колу против МЗТ Скопља.

Када се подвуче црта испод свега наведеног, Партизан (скор 2-3) ће наспрам себе имати исту ону екипу која је у понедељак у Ваљеву изгубила од Металца резултатом 77:61, појачану Јоксимовићем.

Добра прилика за прву победу у гостима?

Коментари / 0

Оставите коментар