ABA: Promjene u Ciboni pred Partizan!

Joksimović potpisuje, Beriša se oprašta, Florens stiže...

Košarka 14.10.2015 | 21:40
ABA: Promjene u Ciboni pred Partizan!

Cibona je u prvih pet kola ABA lige ostvarila samo jednu pobedu i sa Zadrom deli poslednje mesto na tabeli.

Takav učinak aktivirao je alarme u Draženovom domu, pa su čelnici kluba na čelu sa Aleksandrom Petrovićem odlučili da naprave nekoliko promena u sastavu.

Posle Amerikanaca Korija Fišera i Devona Sedlera, Cibona će se rastati i sa Dardanom Berišom, reprezentativcem Poljske rođenim na Kosovu i Metohiji.

Beriša je imao bitnu ulogu, igrao je 26 minuta po utakmici i beležio u proseku 10 poena, ali uz samo 32 odsto šuta iz igre.

Njegova zamena biće iskusni Nebojša Joksimović (33 godine, 193 cm), koji je od završetka minule sezone u Krki bio slobodan igrač.

Prema informacijama iz glavnog grada Hrvatske, protiv Partizana bi u subotu trebalo da nastupe i Joksimović i Beriša, za kog će ta utakmica ujedno biti oproštaj od plavog dresa.

Kako stoje stvari, Cibona će u nastavku sezone biti jača i za nekadašnjeg plejmejkera Zadra Džejmsa Florensa.

On je letos potpisao za Pariz Levaloa, ali će raskinuti ugovor usled obostranog nezadovoljstva, nakon što u petak odigra još jednu utakmicu francuskog prvenstva. Dakle, plejmejker koji je pominjan kao moguće pojačanje crno-belih, pre nego što su angažovali Džoša Akojona, neće debitovati protiv njih, već u 7. kolu protiv MZT Skoplja.

Kada se podvuče crta ispod svega navedenog, Partizan (skor 2-3) će naspram sebe imati istu onu ekipu koja je u ponedeljak u Valjevu izgubila od Metalca rezultatom 77:61, pojačanu Joksimovićem.

Dobra prilika za prvu pobedu u gostima?

Komentari / 0

Ostavite komentar