Божић: Комплетан Партизан може у Топ 4!

"Свесни смо да навијачи на ово нису навикли", рекао је нови тренер Партизана који са 1-3 дочекује Сутјеску у "Пиониру".

Кошарка 13.10.2015 | 09:40
Божић: Комплетан Партизан може у Топ 4!

Појачања су пожељна, али су победе преко потребне!

Док се у и око КК Партизан данима прича о томе ко би могао да дође, а МОНДО је у недељу писао о томе, темпо утакмица у АБА лиги трансфере ставља у други план, нарочито после три пораза у прва четири кола.

Стога, иако није крио да се разговара и са Данилом Анђушићем и са Дином Мурићем, нови тренер црно-белих Петар Божић апострофирао је важност меча са Никшићанима, који као дебитанти у АБА лиги имају скор 2-2 и растерећно стижу у "Пионир" на меч 5. кола (уторак, 21.00).

"Постоји добра воља код Анђусића, али проблем је папирологија. Постојао је договор да Мурићев брат Дино дође и тренира са нама, али је то одложено. За сада нема ниста сто се тога тиче и странаца", рекао Бозић и нагласио:

"Сутјеска је кроз квалификације изборила АБА лигу, али је се тиме није задовољила. Већ је показала квалитет, карактер, савладали су Олимпију. Очекује нас тешка утакмица. У овом моменту нам је свака утакмица тешка, али не предајемо се и покушавамо да направимо корак више у нашој игри", рекао је Божић.

Он нема дилему око тога да ли су навијачи задовољни оним што виде на старту сезоне великих резова у клубу, али тражи стрпљење и нуди дозу оптимизма...

"Свестан сам да навијачи на ово нису навикли. Али... Трудимо се да прво комплетирамо тим и потребно нам је време због целе ситуације у којој се налазимо. Зато, нема места нервози. Осцилације су нормалне, али показује се карактер тима и то је оно што ме теши у овим тренуцима", поручио је и додао:

"Мислим да би Партизан сада, уколико би брзо комплетирао екипу, имао могућност да уђе у Топ 4 у АБА лиги. Исто је било и прошле сезоне, комплетирали смо се касно, па смо успели. Не могу да обећам, али ми је драго што ћемо после овог екстремног ритма (5 мечева у 12 дана, прим. аут) имати времена да радимо на недостацима".

Црно-бели су у прва четири кола победили МЗТ код куће, а изгубили од Металца, Меге и Игокее на страни.

ДОЛАСЦИ У ПАРТИЗАН:

Милош Копривица (Слобода Ужице)
Чедомир Витковац (Будућност)
Коста Перовић (Енисеј)
Александар Цветковић (МЗТ Скопље)
Андреј Магдевски (Клиникас Ринкон)
Адин Врабац (ТББ Трир)
*******************************
Дино Мурић (Олимпија)
Данило Анђушић (Билбао Баскет)

Најефикаснији играчи Партизана после 4 рунде су Александар Цветковић са 47 и Вања Маринковић са 39 поена...

Андрић на чекању
Тренер Партизана истакао је да ће Михајло Андрић сутра имати контролни преглед после којег би могао да скине заштитну чизму, али да неће журити са његовим повратком на терен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

маркус

13.10.2015 07:44

Смијеси им се Лоw 4. Доста је било националног блага...

ОДГОВОРИТЕ