Božić: Kompletan Partizan može u Top 4!

"Svesni smo da navijači na ovo nisu navikli", rekao je novi trener Partizana koji sa 1-3 dočekuje Sutjesku u "Pioniru".

Košarka 13.10.2015 | 09:40
Božić: Kompletan Partizan može u Top 4!

Pojačanja su poželjna, ali su pobede preko potrebne!

Dok se u i oko KK Partizan danima priča o tome ko bi mogao da dođe, a MONDO je u nedelju pisao o tome, tempo utakmica u ABA ligi transfere stavlja u drugi plan, naročito posle tri poraza u prva četiri kola.

Stoga, iako nije krio da se razgovara i sa Danilom Anđušićem i sa Dinom Murićem, novi trener crno-belih Petar Božić apostrofirao je važnost meča sa Nikšićanima, koji kao debitanti u ABA ligi imaju skor 2-2 i rasterećno stižu u "Pionir" na meč 5. kola (utorak, 21.00).

"Postoji dobra volja kod Anđusića, ali problem je papirologija. Postojao je dogovor da Murićev brat Dino dođe i trenira sa nama, ali je to odloženo. Za sada nema nista sto se toga tiče i stranaca", rekao Bozić i naglasio:

"Sutjeska je kroz kvalifikacije izborila ABA ligu, ali je se time nije zadovoljila. Već je pokazala kvalitet, karakter, savladali su Olimpiju. Očekuje nas teška utakmica. U ovom momentu nam je svaka utakmica teška, ali ne predajemo se i pokušavamo da napravimo korak više u našoj igri", rekao je Božić.

On nema dilemu oko toga da li su navijači zadovoljni onim što vide na startu sezone velikih rezova u klubu, ali traži strpljenje i nudi dozu optimizma...

"Svestan sam da navijači na ovo nisu navikli. Ali... Trudimo se da prvo kompletiramo tim i potrebno nam je vreme zbog cele situacije u kojoj se nalazimo. Zato, nema mesta nervozi. Oscilacije su normalne, ali pokazuje se karakter tima i to je ono što me teši u ovim trenucima", poručio je i dodao:

"Mislim da bi Partizan sada, ukoliko bi brzo kompletirao ekipu, imao mogućnost da uđe u Top 4 u ABA ligi. Isto je bilo i prošle sezone, kompletirali smo se kasno, pa smo uspeli. Ne mogu da obećam, ali mi je drago što ćemo posle ovog ekstremnog ritma (5 mečeva u 12 dana, prim. aut) imati vremena da radimo na nedostacima".

Crno-beli su u prva četiri kola pobedili MZT kod kuće, a izgubili od Metalca, Mege i Igokee na strani.

DOLASCI U PARTIZAN:

Miloš Koprivica (Sloboda Užice)
Čedomir Vitkovac (Budućnost)
Kosta Perović (Enisej)
Aleksandar Cvetković (MZT Skoplje)
Andrej Magdevski (Klinikas Rinkon)
Adin Vrabac (TBB Trir)
*******************************
Dino Murić (Olimpija)
Danilo Anđušić (Bilbao Basket)

Najefikasniji igrači Partizana posle 4 runde su Aleksandar Cvetković sa 47 i Vanja Marinković sa 39 poena...

Andrić na čekanju
Trener Partizana istakao je da će Mihajlo Andrić sutra imati kontrolni pregled posle kojeg bi mogao da skine zaštitnu čizmu, ali da neće žuriti sa njegovim povratkom na teren.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

markus

13.10.2015 07:44

Smijesi im se Low 4. Dosta je bilo nacionalnog blaga...

ODGOVORITE