Ово мора да има свака кућна апотека

Свако домаћинство мора да има малу кућну апотеку са најосновнијим медикаментима за лечење блажих здравствених тегоба због којих није неопходна посета лекару.

Здравље 12.10.2015 | 09:30
Ово мора да има свака кућна апотека

У кућној апотеци свакако се морају наћи таблете против болова, високе температуре, прехладе и алергија.

Ево шта би требало да има свака кућна апотека:

Основни прибор за прву помоћ (односно све што је потребно за обраду рана и оштећења коже) садржава фластере, стерилне завоје, универзалне антисептике или друга средства за дезинфекцију.

Свака кућна апотека би морала да има и средства за ублажавање и уклањање сезонских тегоба попут зачепљеног носа, кашља и повишене температуре, у шта спадају лекови за сузбијање високе телесне температуре и болова, сирупи против кашља или за олакшавање искашљавања, капи за нос и благе таблете за ублажавање гушобоље с природним састојцима. Све то биће вам веома корисно током промјенљивог времена и хладних зимских месеци.

За сметње пробавног система (надутост, дијареја, тровање храном…) набавите активни медицински угаљ, а за превенцију мучнине на путовањима добро ће доћи и таблете за превенцију.

Како вас ништа не би изненадило, у вашој торбици би било добро да имате таблете против болова, средства која садрже ибупрофен у случају да се појаве први симптоми прехладе или грипа, таблете за грло, средство за дезинфекцију руку…

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дуга мора

12.10.2015 07:39

Овај текстописац мисли да народ РС живи нормално у режиму за овај наслов горе.

ОДГОВОРИТЕ