Ovo mora da ima svaka kućna apoteka

Svako domaćinstvo mora da ima malu kućnu apoteku sa najosnovnijim medikamentima za lečenje blažih zdravstvenih tegoba zbog kojih nije neophodna poseta lekaru.

Zdravlje 12.10.2015 | 09:30
Ovo mora da ima svaka kućna apoteka

U kućnoj apoteci svakako se moraju naći tablete protiv bolova, visoke temperature, prehlade i alergija.

Evo šta bi trebalo da ima svaka kućna apoteka:

Osnovni pribor za prvu pomoć (odnosno sve što je potrebno za obradu rana i oštećenja kože) sadržava flastere, sterilne zavoje, univerzalne antiseptike ili druga sredstva za dezinfekciju.

Svaka kućna apoteka bi morala da ima i sredstva za ublažavanje i uklanjanje sezonskih tegoba poput začepljenog nosa, kašlja i povišene temperature, u šta spadaju lekovi za suzbijanje visoke telesne temperature i bolova, sirupi protiv kašlja ili za olakšavanje iskašljavanja, kapi za nos i blage tablete za ublažavanje gušobolje s prirodnim sastojcima. Sve to biće vam veoma korisno tokom promjenljivog vremena i hladnih zimskih meseci.

Za smetnje probavnog sistema (nadutost, dijareja, trovanje hranom…) nabavite aktivni medicinski ugalj, a za prevenciju mučnine na putovanjima dobro će doći i tablete za prevenciju.

Kako vas ništa ne bi iznenadilo, u vašoj torbici bi bilo dobro da imate tablete protiv bolova, sredstva koja sadrže ibuprofen u slučaju da se pojave prvi simptomi prehlade ili gripa, tablete za grlo, sredstvo za dezinfekciju ruku…

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

duga mora

12.10.2015 07:39

Ovaj tekstopisac misli da narod RS živi normalno u režimu za ovaj naslov gore.

ODGOVORITE