Ф1: Саинс остао у болници, али можда вози трку?!

Возач екипе Торо Росо Карлос Саинс остао је током ноћи у болници после удеса који је доживео на тренингу у Сочију, али би могао да се нађе на старту трке.

Остали спортови 11.10.2015 | 09:40
Ф1: Саинс остао у болници, али можда вози трку?!

Саинс је доживео удес током трећег тренинга пред Велику награду Русије, када је изгубио контролу над својим болидом на улазу у 13. кривину.

Млади Шпанац је потом ударио у зид са леве стране стазе и није се зауставио, већ је при великој брзини наставио даље и ударио је право у заштитну ограду, испод које је на крају завршио.

Редарима и лекарској екипи, који су брзо стигли на место несреће, било је потребно скоро 20 минута да извуку Саинса из болида. Шпанац је био свестан и показао је да је добро док је чекао да буде пребачен у медицински центар на стази, а потом у оближњу болницу где је установљено да није претрпео озбиљније повреде.

“Мислим да је Карлос у добром стању. Потпуно је свестан, а прве информације указују да нема никаквих повреда и надам се да ћемо добити још позитивних информација ускоро”, рекао је шеф Торо Роса Франц Тост.

Тост је истакао да екипа ради на поправљању Саинсовог болида у случају да он добије зелено светло да се нађе на старту Велике награде Русије.

“Постоји могућност да Карлос вози. Ми спремамо болид, а чим се врати из болнице видећемо да ли је у стању да вози. Нећемо га притискати јер морамо да будемо сигурни да је 100 одсто спреман за трку, а у овом тренутку нисам сигуран у то”, нагласио је Тост, који је додао да је Саинс био потпуно свестан после несреће и да је искључио мотор док је био заглављен у болиду.

Коментари / 0

Оставите коментар