F1: Sains ostao u bolnici, ali možda vozi trku?!

Vozač ekipe Toro Roso Karlos Sains ostao je tokom noći u bolnici posle udesa koji je doživeo na treningu u Sočiju, ali bi mogao da se nađe na startu trke.

Ostali sportovi 11.10.2015 | 09:40
F1: Sains ostao u bolnici, ali možda vozi trku?!

Sains je doživeo udes tokom trećeg treninga pred Veliku nagradu Rusije, kada je izgubio kontrolu nad svojim bolidom na ulazu u 13. krivinu.

Mladi Španac je potom udario u zid sa leve strane staze i nije se zaustavio, već je pri velikoj brzini nastavio dalje i udario je pravo u zaštitnu ogradu, ispod koje je na kraju završio.

Redarima i lekarskoj ekipi, koji su brzo stigli na mesto nesreće, bilo je potrebno skoro 20 minuta da izvuku Sainsa iz bolida. Španac je bio svestan i pokazao je da je dobro dok je čekao da bude prebačen u medicinski centar na stazi, a potom u obližnju bolnicu gde je ustanovljeno da nije pretrpeo ozbiljnije povrede.

“Mislim da je Karlos u dobrom stanju. Potpuno je svestan, a prve informacije ukazuju da nema nikakvih povreda i nadam se da ćemo dobiti još pozitivnih informacija uskoro”, rekao je šef Toro Rosa Franc Tost.

Tost je istakao da ekipa radi na popravljanju Sainsovog bolida u slučaju da on dobije zeleno svetlo da se nađe na startu Velike nagrade Rusije.

“Postoji mogućnost da Karlos vozi. Mi spremamo bolid, a čim se vrati iz bolnice videćemo da li je u stanju da vozi. Nećemo ga pritiskati jer moramo da budemo sigurni da je 100 odsto spreman za trku, a u ovom trenutku nisam siguran u to”, naglasio je Tost, koji je dodao da je Sains bio potpuno svestan posle nesreće i da je isključio motor dok je bio zaglavljen u bolidu.

Komentari / 0

Ostavite komentar