Еклстон за Ред Бул преговара са Реноом

Први човек Формуле 1 Берни Еклстон покушава да убеди Рено да настави сарадњу са Ред Булом наредне године да би задржао аустријски тим у шампионату.

Остали спортови 11.10.2015 | 09:00
Еклстон за Ред Бул преговара са Реноом

Ред Бул је већ пре неколико недеља објавио да ће годину дана раније него што је предвиђено завршити сарадњу са француском компанијом, али је сада у позицији да нема партнера за наредну сезону.

Мерцедес је још одавно нагласио да не жели да улази у партнерство са аустријским тимом, да би и Ферари то учинио ове недеље. Тачније, италијанска компанија Ред Булу може да понуди другачије спецификације мотора од оног који ће добити његов фабрички тим, што у аустријском тиму не желе да прихвате.

Једини преостали произвођач мотора у шампионату је Хонда, али је она још раније истакла да не може да прошири своје активности које тренутно обухватају само Мекларен.

Због тога је Рено једина опција за Ред Бул, који би потом имао више времена да од Ферарија добије оно што жели за 2017. годину.

У Реноу су поприлично неодлучни по питању те идеје, због низа критика на рачун његових мотора од стране челника Ред Була ове сезоне пре одлуке о раскиду сарадње. Међутим, Еклстон је одлучио да се умеша у цео случај да би осигурао останак Ред Була у Формули 1, пошто је тим најавио повлачење ако не нађе одговарајућег партнера за наредну годину.

Последњих недеља спекулисало се да Рено жели да купи Лотус и тако осигура бонус као фабрички тим, а обећано им је да ће то и добити ако наставе сарадњу са Ред Булом. Лотус већ неколико недеља преговара са Еклстоном око повећања прихода од комерцијалних права, али за сада нису имали успеха. Ипак, новонастала ситуација око Ред Була и Еклстонова жеља да се нађе решење, могли би да доведу до помака.

Од почетка тркачког викенда у Сочију, Еклстон је обавио серију састанака да би решио проблеме које има Ред Бул, посебно због претњи да ће се повући из Формуле 1. Могућност проналаска решења у Реноу је довело до позитивних коментара које је први човек шампионата изнео у Сочију.

“Све је решено и ја се не бих бринуо. Ми не желимо да Ред Бул напусти шампионат и мислим да је сређено да се то и не деси”, нагласио је Еклстон.

Коментари / 0

Оставите коментар