Eklston za Red Bul pregovara sa Renoom

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston pokušava da ubedi Reno da nastavi saradnju sa Red Bulom naredne godine da bi zadržao austrijski tim u šampionatu.

Ostali sportovi 11.10.2015 | 09:00
Eklston za Red Bul pregovara sa Renoom

Red Bul je već pre nekoliko nedelja objavio da će godinu dana ranije nego što je predviđeno završiti saradnju sa francuskom kompanijom, ali je sada u poziciji da nema partnera za narednu sezonu.

Mercedes je još odavno naglasio da ne želi da ulazi u partnerstvo sa austrijskim timom, da bi i Ferari to učinio ove nedelje. Tačnije, italijanska kompanija Red Bulu može da ponudi drugačije specifikacije motora od onog koji će dobiti njegov fabrički tim, što u austrijskom timu ne žele da prihvate.

Jedini preostali proizvođač motora u šampionatu je Honda, ali je ona još ranije istakla da ne može da proširi svoje aktivnosti koje trenutno obuhvataju samo Meklaren.

Zbog toga je Reno jedina opcija za Red Bul, koji bi potom imao više vremena da od Ferarija dobije ono što želi za 2017. godinu.

U Renou su poprilično neodlučni po pitanju te ideje, zbog niza kritika na račun njegovih motora od strane čelnika Red Bula ove sezone pre odluke o raskidu saradnje. Međutim, Eklston je odlučio da se umeša u ceo slučaj da bi osigurao ostanak Red Bula u Formuli 1, pošto je tim najavio povlačenje ako ne nađe odgovarajućeg partnera za narednu godinu.

Poslednjih nedelja spekulisalo se da Reno želi da kupi Lotus i tako osigura bonus kao fabrički tim, a obećano im je da će to i dobiti ako nastave saradnju sa Red Bulom. Lotus već nekoliko nedelja pregovara sa Eklstonom oko povećanja prihoda od komercijalnih prava, ali za sada nisu imali uspeha. Ipak, novonastala situacija oko Red Bula i Eklstonova želja da se nađe rešenje, mogli bi da dovedu do pomaka.

Od početka trkačkog vikenda u Sočiju, Eklston je obavio seriju sastanaka da bi rešio probleme koje ima Red Bul, posebno zbog pretnji da će se povući iz Formule 1. Mogućnost pronalaska rešenja u Renou je dovelo do pozitivnih komentara koje je prvi čovek šampionata izneo u Sočiju.

“Sve je rešeno i ja se ne bih brinuo. Mi ne želimo da Red Bul napusti šampionat i mislim da je sređeno da se to i ne desi”, naglasio je Eklston.

Komentari / 0

Ostavite komentar