Руси бомбардовали 55 објекта терориста

Руски авиони у Сирији су у протекла 24 сата обавили 64 лета из базе Хмеимим и гађали 55 објеката терористичке групе Исламска држава, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал мајор Игор Конашенков.

Свијет 10.10.2015 | 15:50
Руси бомбардовали 55 објекта терориста

Руски авиони су током тих летова уништили два командна центра, складишта муниције у провцнији Хама, 29 кампова и 23 утврђене станице са муницијом и опремом, преноси ТАСС.

Пораст летова и додатни летови услиједили су послије информације о извиђању ваздуха и терена у Сирији. додатани летови напављени су авионима Сухој Су-34 и Су-25.

Руски бомбардери Су-24 уништили су велико утврђено подручје милитаната у провинцији Алепу, источно од Тел Алама. У том подручју џихадисти су имали ватрене минобацачке положаје и складишта муниције и хране.

Милитанти су сада деморалисани због недостатка оружја и опреме и покушавају да поврате борбену готовост својих јединица, оцијенило је Министартво одбране.

Према Конашенковим ријечима, командни центри милитаната су уништени, захваљујући снимцима из космоса.

"Како смо чули на радију, из пресретнутих разговора, милитанти су доживјели акутни недостатак оружја, миниције и горива. Неки од њих су деморалисани и и побијећиће са борбених подручја и кренути према истоку и сјевероистоку, казао је Конашенков новинарима.

Он је навео и да су руске војне власти припремиле нацрт документа са мјерама за спречавање могућих инцидената у ваздушном простору Сирије, између руске авијације и авиона коалиције, коју предводи САД.

НН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

*

10.10.2015 19:19

Нису ни ти Руси што су некад били. 7 дана прошло а још нису завршили Сирију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.11.Октобар 2015

11.10.2015 08:51

Руси су више направили посла за један месец него,Амери за годину дана.Све што се догађа у,Сирији то је масло,Америке.Америка је у старту почела критиковати,Русију да не раде уреду.Кад би,Русија бомбардовала,Асадове борце,тада би било уреду.Руси бомбардују,Америчке злочинце што их,Америка подржава,зато Руси неодговарају ,Американцима.Америка је закувала и у Украини.Амертика је произвођач свих ратова до сада.Пошто Америка не може,Русима покушава да сада завади,Русију и Турску,али моје је мишљење да до тога неће доћи,јер Турска неће насести на тај фазон.Једино је проблем што често у,Турској што се често огђају масакри улични.Ту велико доприноси,Америка јер Америки то иде добро од руке и добро у томе успева.Незаборавите да,Америка полако губи углед у свету.

ОДГОВОРИТЕ