Rusi bombardovali 55 objekta terorista

Ruski avioni u Siriji su u protekla 24 sata obavili 64 leta iz baze Hmeimim i gađali 55 objekata terorističke grupe Islamska država, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov.

Svijet 10.10.2015 | 15:50
Rusi bombardovali 55 objekta terorista

Ruski avioni su tokom tih letova uništili dva komandna centra, skladišta municije u provcniji Hama, 29 kampova i 23 utvrđene stanice sa municijom i opremom, prenosi TASS.

Porast letova i dodatni letovi uslijedili su poslije informacije o izviđanju vazduha i terena u Siriji. dodatani letovi napavljeni su avionima Suhoj Su-34 i Su-25.

Ruski bombarderi Su-24 uništili su veliko utvrđeno područje militanata u provinciji Alepu, istočno od Tel Alama. U tom području džihadisti su imali vatrene minobacačke položaje i skladišta municije i hrane.

Militanti su sada demoralisani zbog nedostatka oružja i opreme i pokušavaju da povrate borbenu gotovost svojih jedinica, ocijenilo je Ministartvo odbrane.

Prema Konašenkovim riječima, komandni centri militanata su uništeni, zahvaljujući snimcima iz kosmosa.

"Kako smo čuli na radiju, iz presretnutih razgovora, militanti su doživjeli akutni nedostatak oružja, minicije i goriva. Neki od njih su demoralisani i i pobijećiće sa borbenih područja i krenuti prema istoku i sjeveroistoku, kazao je Konašenkov novinarima.

On je naveo i da su ruske vojne vlasti pripremile nacrt dokumenta sa mjerama za sprečavanje mogućih incidenata u vazdušnom prostoru Sirije, između ruske avijacije i aviona koalicije, koju predvodi SAD.

NN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

*

10.10.2015 21:19

Nisu ni ti Rusi što su nekad bili. 7 dana prošlo a još nisu završili Siriju.

ODGOVORITE
Name

Neđo.11.Oktobar 2015

11.10.2015 10:51

Rusi su više napravili posla za jedan mesec nego,Ameri za godinu dana.Sve što se događa u,Siriji to je maslo,Amerike.Amerika je u startu počela kritikovati,Rusiju da ne rade uredu.Kad bi,Rusija bombardovala,Asadove borce,tada bi bilo uredu.Rusi bombarduju,Američke zločince što ih,Amerika podržava,zato Rusi neodgovaraju ,Amerikancima.Amerika je zakuvala i u Ukraini.Amertika je proizvođač svih ratova do sada.Pošto Amerika ne može,Rusima pokušava da sada zavadi,Rusiju i Tursku,ali moje je mišljenje da do toga neće doći,jer Turska neće nasesti na taj fazon.Jedino je problem što često u,Turskoj što se često ogđaju masakri ulični.Tu veliko doprinosi,Amerika jer Ameriki to ide dobro od ruke i dobro u tome uspeva.Nezaboravite da,Amerika polako gubi ugled u svetu.

ODGOVORITE