Велика војна парада у Сјеверној Кореји

Сјеверна Кореја је данас организовала велику војну параду, којом обиљежава 70. годишњицу оснивања владајуће Радничке партије.

Свијет 10.10.2015 | 11:00
Велика војна парада у Сјеверној Кореји

- Међуанродна заједница пазљиво прати догађај, да би видјела да ли ће се напетост додатно појачати, или ће бити усвојен помирљивији приступ - преноси агенција Кјодо.

У великој војној паради, првој од јула 2013. године, која се одржава на тргу Ким Ил Сунга, у центру Пјонгјанга, учествују пјешадинци, колоне текова, а приказан је и читав низ наоружања. Међу њима су оклопна возила и балистичке ракете.

- Врховни вођа Ким Џонг Ун присуствује церемонији, али не и светски лидери - преноси БиБиСи, који наводи да је јака киша одложила почетак свечаности.

Ким је носио уобичајено тамно одијело и примио је рапорт командата почасне гарде, прије смотре хиљада војника који учествују на церемонији, приказала је корејска централна телевизија, а пренио АФП.

Моменат прије тога, војници су у мањим формацијама, умарширали на трг, изнад кога се кретао балон са транспарентом "Живјела непобједива Радничка партија Кореје".

Зграде око трга су украшене црвеним заставама са српом и чекићем, као и плаво-бијело-црвеним националним заставама.

Око трасе параде, може се видјети море боја од десетина хиљада окупљнеих мушкараца и жена који машу заставама и цвијећем.

(Агенције)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

спартак

10.10.2015 10:17

Па никога бар не дирају..Своји на своме !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

10.10.2015 13:15

Бас тако,мада ми опет зао тих људи,који зиве тако изоловано.

Name

хот спот

10.10.2015 16:36

Могуће је да су сретнији од свих нас! Откако нам је свака фукара ушла у државу нема нас нигдје! Престали смо живјети.