Хрватска добила 19 пута више за избјегле!

Висина помоћи коју је Европска комисија одобрила Србији за решавање избегличке кризе наљутила је српског премијера Александра Вучића.

Србија 09.10.2015 | 20:48
Хрватска добила 19 пута више за избјегле!

Вучић је, како за „Блиц“ тврди извор из Владе, на седници бесно констатовао да друге земље добијају много више иако трпе мањи притисак избеглица. У том контексту је, како каже наш саговорник, споменуо да је Хрватска од ЕУ добила чак 190 милиона евра.

Европска комисија је јуче одобрила додатних 17 милиона евра Србији и Македонији за избегличку кризу, од чега се предвиђа да је око 10 милиона за Србију.

Претходно је комесар за миграције Димитрис Аврамопулос у Загребу најавио да је за Хрватску за период од 2014. до 2020. одвојено 70 милиона евра за избегличку кризу и додатних 120 милиона за поправљање инфраструктуре за улазак у Шенгенски споразум.

Незадовољство износом помоћи Вучић је јавно исказао и на конференцији за новинаре с британским шефом дипломатије Филипом Хамондом оценивши да „није праведно“ да Србија добије знатно мање новца него друге транзитне земље.

Али Србија не заговара европске вредности због европских фондова, већ зато што верује у такву врсту друштва - рекао је Вучић и поновио да Србија ни од кога не тражи ништа, да зна да не може да добије велике новчане износе, а да је Хамонду пренео да је боље да не добијемо ништа него да „нас понизе малим износом“.

Он је приметио да су неке земље добиле 20 пута више новца од Србије иако се избеглице у њима задржавају много мање него у Србији.

Извори блиски Европској комисији, међутим, указују на то да се не могу поредити земље транзита, као што је Србија, и чланице ЕУ које се третирају као стационарне земље, у којима се мигранти задржавају дуже од два-три дана.

Такође, извор из ЕК додаје да све чланице ЕУ одвајају средства за европски буџет, па је логично да им се у оваквим ситуацијама та средства једним делом и врате.

Извор: Блиц

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Купујмо домаће

09.10.2015 19:17

Е мој Вучићу, ако си ти стварно очекивао да ће ти они дати нешто од користи, грдно се вараш. Браћо Срби купујући домаће, па нека је и скупље, јер квалитетније је и сигурније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

памет у главу

09.10.2015 19:29

Вуцицу посаљи све избјеглице у хрватску сад имају пара могу их смјестити

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

09.10.2015 19:50

Цовјек ција земља расписује референдум о изласку из ЕУ, соли памет Вуцицу и условљава Србију.Досао са добрим намјерама да објасни како треба Косово примити у УНЕСКО.Никад нијесам видијо љуцег Вуцица,сузе фркцу на све стране.Знаци није само понизење вец и увреда у родјеној куци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

11.10.2015 10:53

Е бједника су они и довели зато им је и послушник . Даће он њему коверту кад подје кући па ће АВ АВ бити сретан до неба а народ ко ј.. и неваља

Name

клапац

09.10.2015 23:02

Мали вуче спусти се на земљу, није политика за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кгб

10.10.2015 06:39

Е мој Вуцицу никад памети доста па то су латини католици ста си оцекивао да православцима несто дају ха ха бас си наиван!!!Придрузи се русима и Путину док те не отпиле скроз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

10.10.2015 06:39

Ни по баби,ни по стрицевима вец по "правди" Европске комисије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

10.10.2015 10:21

У'ватио се у коло , а не зна да игра , сам уп'о сам се убио !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.10.2015 13:04

Вучићу малоумниче (да не напишем будало), пусти човјеку руку видиш да не може никако да је извуче. Тај и његова екипа су хтјели да српски народ свим силама прогласи геноцидним и ј... нас гдје стигну и могу. Стварно си у најмању руку малоуман или желиш да се фотографишеш са бјелосвјетским монсрумима или...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

11.10.2015 10:49

Зато те Меркелова и поставила и дала ти Блера зато што си послушник и да покаже Србима са Блером да смо нуле људи никакв карактер . Довешће Руси нама Србима власт и док се то не догоди је... Србе и наше српство ми ћемо бити керови Запада

ОДГОВОРИТЕ