Селектор Велса: Надамо се побједи у Зеници!

"Треба нам и среће јер нас чека тешка утакмица, али се надамо да ћемо славити", рекао је селектор Велса Крис Колман уочи суботњег меча са Босном и Херцеговином.

Фудбал 10.10.2015 | 09:20
Селектор Велса: Надамо се побједи у Зеници!

Репрезентативци Велса стигли су у Зеницу гдје ће у суботу одиграти утакмицу са репрезентацијом Босне и Херцеговине у оквиру Групе Б квалификација за Европско првенство у Француској 2016. године.

Велшани су тренутни лидери Групе Б и у Зеницу стижу растерећени, с обзиром на то да им је из предстојеће двије утакмице довољан и један бод да се директно пласирају на Европско првенство у Француској.

Селектор репрезентације Велса, Крис Цолеман рекао је на конференцији за медије како очекује тешку утакмицу у Зеници.

"Спремни смо за ову утакмицу. Биће тешка утакмица јер је Босни и Херцеговини посљедња шанса, јако су фокусирани на сљедећи изазов и задовољни смо како ћемо радити. Екипа се не фокусира само на једног играча, већ је ово групно залагање. Задовољни смо гдје смо сада и част нам је представљати Велс са поносом. БиХ има посвећене играче који ће сигурно дати 100 одсто од себе. Имали су доста проблема са повредама, као и ми. Исти је изазов и за нас и за њих и ко год да буде сједио или играо, даће све од себе. То је тако у фудбалу. Без обзира да ли је неко одсутан или под суспензијом, ми играмо против 11 играча на терену", рекао је Колман.

Изразио је наду да ће његова селекција побиједити у сутрашњој утакмици.

"Нисмо добили никакву инструкцију из матичног клуба Герета Бејла. Не рискирамо са играчима и да је било сумње да Бејл не може играти, не би играо. Ако буде спреман, играће, ако не, биће замијењен. Знамо колико је битна утакмица и да није био спреман за утакмицу, не би дошао овдје. Не вјерујем да ће бити свих 90 минута у ове двије утакмице, пратићемо колико буде могао играти. Треба нам и среће јер нас чека тешка утакмица, али се надамо да ћемо славити“, казао је Колман.

Капитен репрезентације Велса, играч Свонсија Ешли Вилијамс рекао је како играчи једва чекају да истрче на терен.

"Екипа је спремна и можемо даље да идемо. Задовољни смо досад урађеним послом и пред нама су нови изазови. Имамо доброг противника којег требамо побиједити и не смијемо се фокусирати на једног играча. Радили смо много и једва чекамо да изађемо на терен. Жељели смо да будемо у овој ситуацији и требамо и да уживамо. Седмица која је прошла иста је као и свака друга. Очекујемо најбоље и настојимо да будемо најбољи и побиједимо. Радили смо вриједно и не плашимо се изазова, поносни смо на све што смо урадили и храбро улазимо у сваки изазов. Јутрос смо тренирали и дошли овамо, сада се одмарамо. Тим је спреман и уживали смо у припремама. Мислим да можемо свакако извући нова искуства и на сутрашњем терену, прије смо много гријешили и желимо да поправимо своје грешке. Фокусирани смо да одрадимо најбоље што можемо и не вјерујем да ће бити нека велика разлика између свих осталих утакмица које смо одиграли“, рекао је Вилијамс.

Репрезентација Велса није тренирала у Зеници, а у табору ове селекције су увјерени у директан пласман на ЕУРО 2016. Велшани тренутно, осим што су лидери Групе Б за квалификације за Европско првенство у Француској сљедеће године, држе и осму позицију на ФИФА ранг листи, што им је досадашња најбоља позиција.

Сусрет БиХ - Велс игра се у суботу на стадиону "Билино поље" у Зеници са почетком у 20:45 минута, док Велшани 13. октобра играју против селекције Андоре на домаћем терену.

Коментари / 0

Оставите коментар