Selektor Velsa: Nadamo se pobjedi u Zenici!

"Treba nam i sreće jer nas čeka teška utakmica, ali se nadamo da ćemo slaviti", rekao je selektor Velsa Kris Kolman uoči subotnjeg meča sa Bosnom i Hercegovinom.

Fudbal 10.10.2015 | 09:20
Selektor Velsa: Nadamo se pobjedi u Zenici!

Reprezentativci Velsa stigli su u Zenicu gdje će u subotu odigrati utakmicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u okviru Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Velšani su trenutni lideri Grupe B i u Zenicu stižu rasterećeni, s obzirom na to da im je iz predstojeće dvije utakmice dovoljan i jedan bod da se direktno plasiraju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Selektor reprezentacije Velsa, Kris Coleman rekao je na konferenciji za medije kako očekuje tešku utakmicu u Zenici.

"Spremni smo za ovu utakmicu. Biće teška utakmica jer je Bosni i Hercegovini posljednja šansa, jako su fokusirani na sljedeći izazov i zadovoljni smo kako ćemo raditi. Ekipa se ne fokusira samo na jednog igrača, već je ovo grupno zalaganje. Zadovoljni smo gdje smo sada i čast nam je predstavljati Vels sa ponosom. BiH ima posvećene igrače koji će sigurno dati 100 odsto od sebe. Imali su dosta problema sa povredama, kao i mi. Isti je izazov i za nas i za njih i ko god da bude sjedio ili igrao, daće sve od sebe. To je tako u fudbalu. Bez obzira da li je neko odsutan ili pod suspenzijom, mi igramo protiv 11 igrača na terenu", rekao je Kolman.

Izrazio je nadu da će njegova selekcija pobijediti u sutrašnjoj utakmici.

"Nismo dobili nikakvu instrukciju iz matičnog kluba Gereta Bejla. Ne riskiramo sa igračima i da je bilo sumnje da Bejl ne može igrati, ne bi igrao. Ako bude spreman, igraće, ako ne, biće zamijenjen. Znamo koliko je bitna utakmica i da nije bio spreman za utakmicu, ne bi došao ovdje. Ne vjerujem da će biti svih 90 minuta u ove dvije utakmice, pratićemo koliko bude mogao igrati. Treba nam i sreće jer nas čeka teška utakmica, ali se nadamo da ćemo slaviti“, kazao je Kolman.

Kapiten reprezentacije Velsa, igrač Svonsija Ešli Vilijams rekao je kako igrači jedva čekaju da istrče na teren.

"Ekipa je spremna i možemo dalje da idemo. Zadovoljni smo dosad urađenim poslom i pred nama su novi izazovi. Imamo dobrog protivnika kojeg trebamo pobijediti i ne smijemo se fokusirati na jednog igrača. Radili smo mnogo i jedva čekamo da izađemo na teren. Željeli smo da budemo u ovoj situaciji i trebamo i da uživamo. Sedmica koja je prošla ista je kao i svaka druga. Očekujemo najbolje i nastojimo da budemo najbolji i pobijedimo. Radili smo vrijedno i ne plašimo se izazova, ponosni smo na sve što smo uradili i hrabro ulazimo u svaki izazov. Jutros smo trenirali i došli ovamo, sada se odmaramo. Tim je spreman i uživali smo u pripremama. Mislim da možemo svakako izvući nova iskustva i na sutrašnjem terenu, prije smo mnogo griješili i želimo da popravimo svoje greške. Fokusirani smo da odradimo najbolje što možemo i ne vjerujem da će biti neka velika razlika između svih ostalih utakmica koje smo odigrali“, rekao je Vilijams.

Reprezentacija Velsa nije trenirala u Zenici, a u taboru ove selekcije su uvjereni u direktan plasman na EURO 2016. Velšani trenutno, osim što su lideri Grupe B za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine, drže i osmu poziciju na FIFA rang listi, što im je dosadašnja najbolja pozicija.

Susret BiH - Vels igra se u subotu na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20:45 minuta, dok Velšani 13. oktobra igraju protiv selekcije Andore na domaćem terenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar