Могерини позвала на вечеру Вучића и Мустафу 13. октобра

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини позвала је премијере Србије и Косова Александра Вучића и Ису Мустафу на наставак дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине, у уторак 13. октобра у Бриселу.

Свијет 09.10.2015 | 18:40
Могерини позвала на вечеру Вучића и Мустафу 13. октобра

Током неформалне вечере биће размотрен напредак остварен у дијалогу и даљи кораци, саопштено је данас из Европске комисије.

У последњој рунди дијалога 25. августа премијери Косова и Србије постигли су четири споразума, о Заједници српских општина, телекомуникацијама, енргетици и мосту на Ибру.

Према писању косовског портала газетаблиц.цом, Могерини је Вучича и Мустафу позвала да дијалог наставе током неформалне вечере, јер жели да релаксира односе двојице премијера, међу којима током званичних састанака влада напета атмосфера.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

09.10.2015 19:24

Сацекај Вуцицу док Путин среди оне доле и опет питај Народ оцес ици.....?Сам си се јуце увјеријо у зле намјере запада!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

10.10.2015 08:53

ГОСПОДИНЕ ВУЦИЦУ РАЗМИСЛИТЕ ИЛИ ДАЈТЕ ОСТАВКУ ОВАКО НЕ ИДЕ СА СИПТАРИМА НЕМА ДОГОВОРА ТО ЈЕ САМО САРГАРЕПА НА ДУГОМ СТАПУ НЕ ГУБИТЕ АУТОРИТЕТ .

ОДГОВОРИТЕ