Mogerini pozvala na večeru Vučića i Mustafu 13. oktobra

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je premijere Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Isu Mustafu na nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u utorak 13. oktobra u Briselu.

Svijet 09.10.2015 | 18:40
Mogerini pozvala na večeru Vučića i Mustafu 13. oktobra

Tokom neformalne večere biće razmotren napredak ostvaren u dijalogu i dalji koraci, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

U poslednjoj rundi dijaloga 25. avgusta premijeri Kosova i Srbije postigli su četiri sporazuma, o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, enrgetici i mostu na Ibru.

Prema pisanju kosovskog portala gazetablic.com, Mogerini je Vučiča i Mustafu pozvala da dijalog nastave tokom neformalne večere, jer želi da relaksira odnose dvojice premijera, među kojima tokom zvaničnih sastanaka vlada napeta atmosfera.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rodjo

09.10.2015 19:24

Sacekaj Vucicu dok Putin sredi one dole i opet pitaj Narod oces ici.....?Sam si se juce uvjerijo u zle namjere zapada!!!!

ODGOVORITE
Name

DULE NS

10.10.2015 08:53

GOSPODINE VUCICU RAZMISLITE ILI DAJTE OSTAVKU OVAKO NE IDE SA SIPTARIMA NEMA DOGOVORA TO JE SAMO SARGAREPA NA DUGOM STAPU NE GUBITE AUTORITET .

ODGOVORITE