Зимоњић у новој сезони са новим партнером!

Најбољи дубл играч Србије саопштио да у 2016. неће продужити сарадњу са Пољаком Марћином Матковским.

Тенис 09.10.2015 | 09:40
Зимоњић у новој сезони са новим партнером!

Ненад Зимоњић одлично игра у пару са Марћином Матковским на турниру у Пекингу. Изборили су пласман у полуфинале дублова.

Упркос доброј сарадњи са Пољаком, Зимоњић је најавио да ће у 2016. променити партнера.

Он је саопштио да ће наредне сезоне наступати у пару са Луксембуржанином Жилом Милером.

"Почећу следећу сезону са Жилом Милером. Неколико турнира на почетку сезоне одиграћемо заједно, да видимо како функционише та сарадња, а онда ћемо направити даље планове", пренео је "Спортски журнал" изјаву Зимоњића.

Жил Милер, који има 32 године, у дублу заузима 131. место, а најбољи пласман у игри парова му је 125. позиција, и у каријери није освојио ниједан трофеј. Он наступа и у синглу, где је тренутно 43, а у фебруару ове године заузимају је најбољу позицију у каријери - 34. место на АТП листи. У питању је леворуки играч, који је професионалац од 2001. године.

Зики је требало да актуелну сезону почне са Микаелом Лодром, али је због операције лакта француског тенисера та сарадња отказана. Србин је потом наступао са Пакистанцем Ајсамом Ула-хак Курешијем, али су се растали већ крајем фебруара, јер Зимоњић није био задовољан постигнутим резултатима. Тада је започео сарадњу са Матковским.

Коментари / 0

Оставите коментар