Zimonjić u novoj sezoni sa novim partnerom!

Najbolji dubl igrač Srbije saopštio da u 2016. neće produžiti saradnju sa Poljakom Marćinom Matkovskim.

Tenis 09.10.2015 | 09:40
Zimonjić u novoj sezoni sa novim partnerom!

Nenad Zimonjić odlično igra u paru sa Marćinom Matkovskim na turniru u Pekingu. Izborili su plasman u polufinale dublova.

Uprkos dobroj saradnji sa Poljakom, Zimonjić je najavio da će u 2016. promeniti partnera.

On je saopštio da će naredne sezone nastupati u paru sa Luksemburžaninom Žilom Milerom.

"Počeću sledeću sezonu sa Žilom Milerom. Nekoliko turnira na početku sezone odigraćemo zajedno, da vidimo kako funkcioniše ta saradnja, a onda ćemo napraviti dalje planove", preneo je "Sportski žurnal" izjavu Zimonjića.

Žil Miler, koji ima 32 godine, u dublu zauzima 131. mesto, a najbolji plasman u igri parova mu je 125. pozicija, i u karijeri nije osvojio nijedan trofej. On nastupa i u singlu, gde je trenutno 43, a u februaru ove godine zauzimaju je najbolju poziciju u karijeri - 34. mesto na ATP listi. U pitanju je levoruki igrač, koji je profesionalac od 2001. godine.

Ziki je trebalo da aktuelnu sezonu počne sa Mikaelom Lodrom, ali je zbog operacije lakta francuskog tenisera ta saradnja otkazana. Srbin je potom nastupao sa Pakistancem Ajsamom Ula-hak Kurešijem, ali su se rastali već krajem februara, jer Zimonjić nije bio zadovoljan postignutim rezultatima. Tada je započeo saradnju sa Matkovskim.

Komentari / 0

Ostavite komentar