Милановићу стижу рачуни за блокаду границе

Најмање неколико десетина српских привредника тужиће Хрватску због губитака током блокаде границе, а тужбе би могле да иду и до 60.000 евра.

Регион 08.10.2015 | 07:34
Милановићу стижу рачуни за блокаду границе

- Више од 60 привредника се јавило Привредној комори Србије због проблема приликом блокаде теретног саобраћаја у Хрватску. Велики број притужби вероватно ће бити искоришћен за тужбу против Хрватске и њеног премијера Зорана Милановића који је Србији због мигрантске кризе недавно објавио царински рат - каже извор “Блица” из ПКС.

Према његовим тврдњама, неће сви привредници који су се јавили ПКС поднети тужбу, а они који то учине могли би да потражују и по 60.000 евра. Имајући у виду да је током шест дана блокаде на путу за Хрватску био стопирано више од 600 камиона, сва је прилика да би привредници из Србије од Хрватске могли потраживати штету у милионима евра.

- Директна штета је покварена роба. Пропадале су маслине, грожђе... Многе фирме су плаћале пенале због неиспоручене робе, а некима су отказивани послови - каже саговорник.

Милан Ретић возио је 24 тоне грожђа из Грчке за Италију. Роба је била прве класе, а после три дана квалитет је био испод онога који је Италијан поручио. Ретић је поруџбину вредну 40.000 евра вратио после шест дана.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

08.10.2015 06:11

Тузити него ста и ици са тим до краја. Све треба наплатити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрват

08.10.2015 13:42

Залосни сте срби

ОДГОВОРИТЕ