Milanoviću stižu računi za blokadu granice

Najmanje nekoliko desetina srpskih privrednika tužiće Hrvatsku zbog gubitaka tokom blokade granice, a tužbe bi mogle da idu i do 60.000 evra.

Region 08.10.2015 | 07:34
Milanoviću stižu računi za blokadu granice

- Više od 60 privrednika se javilo Privrednoj komori Srbije zbog problema prilikom blokade teretnog saobraćaja u Hrvatsku. Veliki broj pritužbi verovatno će biti iskorišćen za tužbu protiv Hrvatske i njenog premijera Zorana Milanovića koji je Srbiji zbog migrantske krize nedavno objavio carinski rat - kaže izvor “Blica” iz PKS.

Prema njegovim tvrdnjama, neće svi privrednici koji su se javili PKS podneti tužbu, a oni koji to učine mogli bi da potražuju i po 60.000 evra. Imajući u vidu da je tokom šest dana blokade na putu za Hrvatsku bio stopirano više od 600 kamiona, sva je prilika da bi privrednici iz Srbije od Hrvatske mogli potraživati štetu u milionima evra.

- Direktna šteta je pokvarena roba. Propadale su masline, grožđe... Mnoge firme su plaćale penale zbog neisporučene robe, a nekima su otkazivani poslovi - kaže sagovornik.

Milan Retić vozio je 24 tone grožđa iz Grčke za Italiju. Roba je bila prve klase, a posle tri dana kvalitet je bio ispod onoga koji je Italijan poručio. Retić je porudžbinu vrednu 40.000 evra vratio posle šest dana.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

08.10.2015 06:11

Tuziti nego sta i ici sa tim do kraja. Sve treba naplatiti...

ODGOVORITE
Name

Hrvat

08.10.2015 13:42

Zalosni ste srbi

ODGOVORITE