"Жељко Обрадовић је кошаркашки Мурињо!"

Иза Луиђија Датомеа је неуспешан Еуробаскет на коме је доживео повреду и није могао да помогне својој репрезентацији, али је зато спреман за прву сезону у Фенербахчеу под надзором Жељка Обрадовића. Кога обожава!

Кошарка 08.10.2015 | 11:00
"Жељко Обрадовић је кошаркашки Мурињо!"

Мало је играча који ће одбити понуде НБА тимова како би дошли у Европу, али ипак постоје.

Један од њих је и Ђиђи Датоме који се након сезоне у Селтиксима вратио на европско тле и наредну сезону ће провести као кошаркаш Фенербахчеа.

Његов повратак у Европу још више је изненадио, али и одушевио навијаче турског клуба, када је у среду у интервјуу за италијанску Газету открио да је одбио три понуде америчких тимова - Вашингтона, Даласа и ЛА Клиперса.

Није их одбио због новца већ због мале улоге које би имао у тим екипама.

Разматрао је понуде од Шпаније до Русије, контактирао га је наравно и Армани, али једна ствар је преломила у корист Фенербахчеа.

"Жељко Обрадовић је био кључан. Он је кошаркашки Мурињо. Ма не, имам боље поређење – европски Фил Џексон!", није штедео похвале овај 28-годишњи кошаркаш.

"Сви ми у свлачионици имамо велико поштовање за њега, он је права легенда кошарке. Он је тренер који је буквално све освојио. Обраћа позорност на сваки детаљ што ми се јако допада. Драго ми је што ћу у овој сезони сарађивати са њим".

Датоме је само једно од појачања Фенербахчеа у новој сезони пошто су у клуб дошли и Екпе Јудо, Никола Калинић, Перо Антић, Костас Слукас, Али Мухамед...

Жељко Обрадовић је у својој тренерској каријери освојио преко 30 трофеја, од тога чак 8 пута Евролигу.

Коментари / 0

Оставите коментар