"Željko Obradović je košarkaški Murinjo!"

Iza Luiđija Datomea je neuspešan Eurobasket na kome je doživeo povredu i nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji, ali je zato spreman za prvu sezonu u Fenerbahčeu pod nadzorom Željka Obradovića. Koga obožava!

Košarka 08.10.2015 | 11:00
"Željko Obradović je košarkaški Murinjo!"

Malo je igrača koji će odbiti ponude NBA timova kako bi došli u Evropu, ali ipak postoje.

Jedan od njih je i Điđi Datome koji se nakon sezone u Seltiksima vratio na evropsko tle i narednu sezonu će provesti kao košarkaš Fenerbahčea.

Njegov povratak u Evropu još više je iznenadio, ali i oduševio navijače turskog kluba, kada je u sredu u intervjuu za italijansku Gazetu otkrio da je odbio tri ponude američkih timova - Vašingtona, Dalasa i LA Klipersa.

Nije ih odbio zbog novca već zbog male uloge koje bi imao u tim ekipama.

Razmatrao je ponude od Španije do Rusije, kontaktirao ga je naravno i Armani, ali jedna stvar je prelomila u korist Fenerbahčea.

"Željko Obradović je bio ključan. On je košarkaški Murinjo. Ma ne, imam bolje poređenje – evropski Fil Džekson!", nije štedeo pohvale ovaj 28-godišnji košarkaš.

"Svi mi u svlačionici imamo veliko poštovanje za njega, on je prava legenda košarke. On je trener koji je bukvalno sve osvojio. Obraća pozornost na svaki detalj što mi se jako dopada. Drago mi je što ću u ovoj sezoni sarađivati sa njim".

Datome je samo jedno od pojačanja Fenerbahčea u novoj sezoni pošto su u klub došli i Ekpe Judo, Nikola Kalinić, Pero Antić, Kostas Slukas, Ali Muhamed...

Željko Obradović je u svojoj trenerskoj karijeri osvojio preko 30 trofeja, od toga čak 8 puta Evroligu.

Komentari / 0

Ostavite komentar