Селектор Српкиња: Тим побјеђује!

Саша Бошковић упозорио на озбиљан приступ утакмици са Украјином на старту квалификација за Европско првенство.

Остали спортови 08.10.2015 | 10:20
Селектор Српкиња: Тим побјеђује!

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић изјавио је да његова екипа мора озбиљно да се припреми за предстојећи дуел са Украјином у квалификацијама за Европско првенство 2016. године у Шведској.

"Нећу рећи да је забрињавајуће оно што смо видели у анализи, али морамо јако озбиљно да се спремимо за Украјину, ради се о квалитетној репрезентацији", рекао је Бошковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометашице Србије играју у четвртак од 18 часова у Краљеву против Украјине у Групи Два у квалификацијама за Европско првенство, а три дана касније у италијанском граду Андреа против Италије од 19 часова.

"Не знамо у каквом ће саставу играти Украјина. Олакшавајућа околност је изостанак Јулије Манахарове, десног крила, које је њихов водећи играч. Изузетно су јаке, физички доминантне. Играју 6-0 одбрану, на коју морамо да одговоримо стрпљивим нападом. Довољно је да поновимо ствари из дуела са Румунијом, да неке ствари унапредимо и да се надамо победи", рекао је Бошковић.

Селектор је навео да је циљ да се нове играчице уклопе у систем и да је задовољан што је први пут откако је селектор, у репрезентацији више рукометашица из домаћих клубова.

"Морамо да вреднујемо нашу лигу. Први пут је лига овако изједначена, ове сезоне свако свакога може да победи. Осим Сање Рајовић, све девојке позване у државни тим јако су младе. Оне ће добити шансу и на утакмицама, не само на тренинзима. То је екипа која је у Јужној Кореји на Универзијади освојила бронзану медаљу. Заслужиле су да се нађу и у А репрезентацији. Први утисак је позитиван. Само нека остану здраве", рекао је он.

Селектор је навео да је његова екипа заслужено изгубила од Румуније у баражу за овогодишње Светско првенство у Данској, пошто је слабо играла. Србија ће ипак играти на том турниру, пошто је добила специјалну позивницу.

"Велики је био притисак. Девојке заслужују подршку и морају да је добију. Србија је таква, увек очекује пуно. Одбојкашице су освојиле бронзу на ЕП па ће се и од нас очекивати медаља, без обзира на квалитет. Имамо га, то смо показали континуитетом учествовања на великим такмичењима. Надам се пласману у Шведску, али и добром резултату на Светском првенству у Данској", додао је.

Бошковић је рекао и да за Светско првенство рачуна на "све што има Србија" и да само од играчица зависи да ли ће бити у екипи.

"Нико није веровао да ћемо играти онако лоше на ЕП 2012. године, па узети медаљу на Светском првенству. Нико није веровао ни да ћемо освојити Медитеранске игре. Важно је да ми верујемо и колико играчице верују у себе. Морамо бити паметни. Има ствари о којима одлучују људи из стручног штаба, 16 играчица је у саставу и оне морају да дају најбоље. То не значи да је то 16 најбољих играчица, већ оне које праве најбољи колектив. Тим побеђује", рекао је Бошковић.

Коментари / 0

Оставите коментар