Гатарић: Милановићу, угледај се на Прњавор!

Након што је премијер Хрватске Зоран Милановић увриједио Прњаворчане помињући наводно плагирање политичког програма НДП-овог Миле Васића од стране ХДЗ-а, начелник ове општине Синиша Гатарић поручио је предсједнику хрватске владе да би му било боље да се угледа на Прњавор, умјесто што пљује по његовим грађанима.

Регион 07.10.2015 | 18:00
Гатарић: Милановићу, угледај се на Прњавор!

Милановић је направио праву узбуну међу Прњаворчанима наводећи како му је жао што неко није у стању да направи план и програм, а да га не препише из Прњавора.

- Ми нисмо Прњавор, нека се нико не увриједи, ми не славимо цајке, ми их сузбијамо и то ће бити дио нашег програма - рекао је Милановић.

На ове прозивке Гатарић му је одговорио да би било паметније да се угледа на Прњавор, који важи за један од најтолерантнијих градова у Европи.

- Умјесто што прича о којекаквим цајкама стављајући епитет сељачког града Прњавору, било би боље да препише рецепт из наше општине по којем смо добили статус Европе у малом. То би му било паметније, посебно ако знамо како Хрвати поступају са избјеглицама које пролазе кроз њихову земљу, а да не говорим о правима која уживају Срби у Хрватској - рекао је Гатарић за Пресс.

Он се осврнуо и на потез ХДЗ-а који је стављен на стуб срама због наводног плагирања програма Миле Васића наводећи да је ова партија могла преписати пуно боље предизборне програме, с обзиром на то да је Васић освојио само 300 гласова на прошлим изборима.

- Ако узмемо у обзир да кандидат којег Хрвати плагирају није успио да оствари изборну побједу, онда је лако закључити да ми имамо још доста квалитетнијих програма, које нудимо хрватским странкама - рекао је Гатарић.

Подсјећамо, ХДЗ-ов предизборни програм, након представљања у четвртак под именом "5+ Хрватска", многе је подсјетио на програм Милета Васића, НДП-овог кандидата за Народну скупштину РС. Његових пет тачака су борба против криминала и корупције, стварање јаке средње класе, породица, пронаталитетна и демографска политика, заштита, очување и рационално коришћење природних ресурса те стварање конкурентне привреде и заштита потрошача. Са друге стране, ХДЗ-ових пет тачака чине привредни раст и развој, запошљавање, здравство и социјална праведност, правна стабилност те друштво, демографија, образовање и наука, што је многе навело на помисао да је цијели политички програм плагиран.

(Пресс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

зид

07.10.2015 16:44

Милановић је цајка , која је добила гажу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

07.10.2015 17:31

Васићев програм је добар, пљување по Прњавору је дно дна али није пуно боља изјава ни Гатарића кои омаловажава програм госп.Васића. То што је добио 300 гласова говори колико су гласачи писмени и колико се обраћа пожња на програм а колико на шаторе и цистерне пива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивица

07.10.2015 18:11

Тако је крви ти .Госпе ти овај нас Милановиц је побрка лонцице ни зна ди му је дупе ни ди му је глава лупа ка максим по дивизији.

ОДГОВОРИТЕ