Gatarić: Milanoviću, ugledaj se na Prnjavor!

Nakon što je premijer Hrvatske Zoran Milanović uvrijedio Prnjavorčane pominjući navodno plagiranje političkog programa NDP-ovog Mile Vasića od strane HDZ-a, načelnik ove opštine Siniša Gatarić poručio je predsjedniku hrvatske vlade da bi mu bilo bolje da se ugleda na Prnjavor, umjesto što pljuje po njegovim građanima.

Region 07.10.2015 | 18:00
Gatarić: Milanoviću, ugledaj se na Prnjavor!

Milanović je napravio pravu uzbunu među Prnjavorčanima navodeći kako mu je žao što neko nije u stanju da napravi plan i program, a da ga ne prepiše iz Prnjavora.

- Mi nismo Prnjavor, neka se niko ne uvrijedi, mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa - rekao je Milanović.

Na ove prozivke Gatarić mu je odgovorio da bi bilo pametnije da se ugleda na Prnjavor, koji važi za jedan od najtolerantnijih gradova u Evropi.

- Umjesto što priča o kojekakvim cajkama stavljajući epitet seljačkog grada Prnjavoru, bilo bi bolje da prepiše recept iz naše opštine po kojem smo dobili status Evrope u malom. To bi mu bilo pametnije, posebno ako znamo kako Hrvati postupaju sa izbjeglicama koje prolaze kroz njihovu zemlju, a da ne govorim o pravima koja uživaju Srbi u Hrvatskoj - rekao je Gatarić za Press.

On se osvrnuo i na potez HDZ-a koji je stavljen na stub srama zbog navodnog plagiranja programa Mile Vasića navodeći da je ova partija mogla prepisati puno bolje predizborne programe, s obzirom na to da je Vasić osvojio samo 300 glasova na prošlim izborima.

- Ako uzmemo u obzir da kandidat kojeg Hrvati plagiraju nije uspio da ostvari izbornu pobjedu, onda je lako zaključiti da mi imamo još dosta kvalitetnijih programa, koje nudimo hrvatskim strankama - rekao je Gatarić.

Podsjećamo, HDZ-ov predizborni program, nakon predstavljanja u četvrtak pod imenom "5+ Hrvatska", mnoge je podsjetio na program Mileta Vasića, NDP-ovog kandidata za Narodnu skupštinu RS. Njegovih pet tačaka su borba protiv kriminala i korupcije, stvaranje jake srednje klase, porodica, pronatalitetna i demografska politika, zaštita, očuvanje i racionalno korišćenje prirodnih resursa te stvaranje konkurentne privrede i zaštita potrošača. Sa druge strane, HDZ-ovih pet tačaka čine privredni rast i razvoj, zapošljavanje, zdravstvo i socijalna pravednost, pravna stabilnost te društvo, demografija, obrazovanje i nauka, što je mnoge navelo na pomisao da je cijeli politički program plagiran.

(Press)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zid

07.10.2015 16:44

Milanović je cajka , koja je dobila gažu !

ODGOVORITE
Name

Brod

07.10.2015 17:31

Vasićev program je dobar, pljuvanje po Prnjavoru je dno dna ali nije puno bolja izjava ni Gatarića koi omalovažava program gosp.Vasića. To što je dobio 300 glasova govori koliko su glasači pismeni i koliko se obraća požnja na program a koliko na šatore i cisterne piva.

ODGOVORITE
Name

ivica

07.10.2015 18:11

Tako je krvi ti .Gospe ti ovaj nas Milanovic je pobrka loncice ni zna di mu je dupe ni di mu je glava lupa ka maksim po diviziji.

ODGOVORITE