Меркел врши етноцид над њемачким народом

Њемачка ове године очекује рекордан број од 800.000 тражилаца азила, пуно више него иједна друга земља у европској избјегличкој кризи. У неким дијеловима земље то је подстакло напетости у друштву, преноси агенција Ројтерс.

Свијет 06.10.2015 | 08:40
Меркел врши етноцид над њемачким народом

Протеклих мјесеци неколико је избјеглица повријеђено, али нико није изгубио живот, у десетинама напада у којима су паљени азилантски центри.

Гласноговорник полиције у Салфелду, у савезној покрајини Тирингији, рекао је да се узрок пожара истражује и да се утврђује идентитет жртве. Медији пишу да је ријеч о младом Еритрејцу.

Хиљаде људи окупили су се синоћ у Дрездену, на истоку Њемачке, на позив покрета ПЕГИДА-е ("Европски родољуби против исламизације Запада"), незадовољни због масовног и све већег приљева миграната у земљу у приликама европске миграцијске кризе.

Демонстранти, углавном мушкарци, носили су транспаренте против доласка избјеглица и њемачке заставе у средишту Дрездена, јавља АФП.

Полиција није објавила процјену о броју демонстраната.

Имамо право на нашу отаџбину Њемачку и на нашу њемачку културу - писало је на једном транспаренту.

Муслимани морају отићи из Њемачке, осим ратних избјеглица, али њих није пуно - рекао је Уве Фридрих (46), учесник протеста и присталица ПЕГИДА-е.

Канцеларка Ангела Меркел и њена политика отварања стотинама хиљада тражилаца азила, посебно оних који бјеже из Сирије, била је на мети више транспарената у понедјељак.

На једном од њих могло се прочитати: "Меркел врши етноцид над њемачким народом". 

Извор: Аваз

Коментари / 0

Оставите коментар