Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom

Njemačka ove godine očekuje rekordan broj od 800.000 tražilaca azila, puno više nego ijedna druga zemlja u evropskoj izbjegličkoj krizi. U nekim dijelovima zemlje to je podstaklo napetosti u društvu, prenosi agencija Rojters.

Svijet 06.10.2015 | 08:40
Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom

Proteklih mjeseci nekoliko je izbjeglica povrijeđeno, ali niko nije izgubio život, u desetinama napada u kojima su paljeni azilantski centri.

Glasnogovornik policije u Salfeldu, u saveznoj pokrajini Tiringiji, rekao je da se uzrok požara istražuje i da se utvrđuje identitet žrtve. Mediji pišu da je riječ o mladom Eritrejcu.

Hiljade ljudi okupili su se sinoć u Drezdenu, na istoku Njemačke, na poziv pokreta PEGIDA-e ("Evropski rodoljubi protiv islamizacije Zapada"), nezadovoljni zbog masovnog i sve većeg priljeva migranata u zemlju u prilikama evropske migracijske krize.

Demonstranti, uglavnom muškarci, nosili su transparente protiv dolaska izbjeglica i njemačke zastave u središtu Drezdena, javlja AFP.

Policija nije objavila procjenu o broju demonstranata.

Imamo pravo na našu otadžbinu Njemačku i na našu njemačku kulturu - pisalo je na jednom transparentu.

Muslimani moraju otići iz Njemačke, osim ratnih izbjeglica, ali njih nije puno - rekao je Uve Fridrih (46), učesnik protesta i pristalica PEGIDA-e.

Kancelarka Angela Merkel i njena politika otvaranja stotinama hiljada tražilaca azila, posebno onih koji bježe iz Sirije, bila je na meti više transparenata u ponedjeljak.

Na jednom od njih moglo se pročitati: "Merkel vrši etnocid nad njemačkim narodom". 

Izvor: Avaz

Komentari / 0

Ostavite komentar