Поново колоне на Батровцима и Шиду

На граничним прелазима Батровци и Шид, дошло је до формирања колоне теретних возила због пада компјутерског система на хрватској страни.

Србија 05.10.2015 | 13:45
Поново колоне на Батровцима и Шиду

Јуче је цијелог дана на тим прелазима теретни саобраћај био врло успорен и још увијек није сасвим нормализован, саопштила је данас Управа царина.

Гужва на прелазима Батровци и Шид почела је да се ствара у њедељу, 4. октобра, у преподневним сатима, када је хрватска страна послала објавештење о узроцима успореног рада.

Излаз за теретна возила је током дана био потпуно блокиран, док је улаз био отежан.

Ситуација је почела да се нормализује поподне око 15.30 сати, с тим што је вишечасовни застој проузроковао стварање већих колона на излазу из Србије.

Од јутрос, 5. октобра, на излазу из земље и даље постоји колона од око четири километра на Батровцима и око 2 километра на прелазу Шид, а чекање на излаз из Србије траје око два сата.

Уобичајан проток на оба прелаза може да се успостави у кратком року, када хрватска страна почне да ради бржим темпом.

Иначе, у петак 2. октобра, око 18 сати, за саобраћај је отворен још један прелаз ка Хрватској намењен искључиво за путнички промет - прелаз.

Ипак, за сада нема званичних информација када ће путници поново моћи да користе још два прелаза која су и даље затворени - Сот и Љуба, а који се налазе насупрот хрватским прелазима Принциповац 1 и Принциповац 2, наводи се у саопштењу.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србин

05.10.2015 11:58

Хаха, јој овде изгледа неко луд па мало мало неки квар на хр страни па не могу наси камиони тамо. Како код нас увијек све функционисе. Људи не купујте н8ста из хр видите и само да велика г**на...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан Човек

05.10.2015 12:02

Имали иједан систем у Хрватској да не пада!? Владе Хрватске је следећи систем само ту треба времена законом прописаног. Можда кад то падне други системи неће више,а ли неверујем.Поздрав

ОДГОВОРИТЕ