Ponovo kolone na Batrovcima i Šidu

Na graničnim prelazima Batrovci i Šid, došlo je do formiranja kolone teretnih vozila zbog pada kompjuterskog sistema na hrvatskoj strani.

Srbija 05.10.2015 | 13:45
Ponovo kolone na Batrovcima i Šidu

Juče je cijelog dana na tim prelazima teretni saobraćaj bio vrlo usporen i još uvijek nije sasvim normalizovan, saopštila je danas Uprava carina.

Gužva na prelazima Batrovci i Šid počela je da se stvara u njedelju, 4. oktobra, u prepodnevnim satima, kada je hrvatska strana poslala objaveštenje o uzrocima usporenog rada.

Izlaz za teretna vozila je tokom dana bio potpuno blokiran, dok je ulaz bio otežan.

Situacija je počela da se normalizuje popodne oko 15.30 sati, s tim što je višečasovni zastoj prouzrokovao stvaranje većih kolona na izlazu iz Srbije.

Od jutros, 5. oktobra, na izlazu iz zemlje i dalje postoji kolona od oko četiri kilometra na Batrovcima i oko 2 kilometra na prelazu Šid, a čekanje na izlaz iz Srbije traje oko dva sata.

Uobičajan protok na oba prelaza može da se uspostavi u kratkom roku, kada hrvatska strana počne da radi bržim tempom.

Inače, u petak 2. oktobra, oko 18 sati, za saobraćaj je otvoren još jedan prelaz ka Hrvatskoj namenjen isključivo za putnički promet - prelaz.

Ipak, za sada nema zvaničnih informacija kada će putnici ponovo moći da koriste još dva prelaza koja su i dalje zatvoreni - Sot i Ljuba, a koji se nalaze nasuprot hrvatskim prelazima Principovac 1 i Principovac 2, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Srbin

05.10.2015 11:58

Haha, joj ovde izgleda neko lud pa malo malo neki kvar na hr strani pa ne mogu nasi kamioni tamo. Kako kod nas uvijek sve funkcionise. Ljudi ne kupujte n8sta iz hr vidite i samo da velika g**na...

ODGOVORITE
Name

Običan Čovek

05.10.2015 12:02

Imali ijedan sistem u Hrvatskoj da ne pada!? Vlade Hrvatske je sledeći sistem samo tu treba vremena zakonom propisanog. Možda kad to padne drugi sistemi neće više,a li neverujem.Pozdrav

ODGOVORITE