ЕП: Маја најбоља техничарка, Сркиње пресрећне! Терзић: Дићи им споменик!

Капитен одбојкашица Србије Маја Огњеновић проглашена је трећи пут за најбољег техничара Првенства Европе. Српске одбојкашице истакле су да су срећне и поносне на освојену бронзану медаљу на Европском првенству у Белгији и Холандији. Селектор Србије Зоран Терзић каже да је за свако поштовање успех који су његове одбојкашице направиле освајањем бронзане медаље на Европском првенству.

Остали спортови 05.10.2015 | 08:40
ЕП: Маја најбоља техничарка, Сркиње пресрећне! Терзић: Дићи им споменик!

Претходно, Огњеновићева је била најбољи техничар на ЕП 2007. и 2011.

Титулу првака Европе, 19. пут у историји, освојила је Русија, која је у финалу победила Холандију са 3-0, по сетовима 25:14, 25:20 и 25:20.

Женска сениорска репрезентација Србије заузела је треће место и освојила бронзану медаљу, односно четврту медаљу на првенствима Европе, другу бронзану.

Александар Боричић, председник ОСС и први потпредседник ОСС, предао је бронзане медаље одбојкашицама Србије, а затим и трофеј намењен трећепласираној селекцији.

"Треба да будемо веома срећне и поносне једна на друге. Било је тешко наћи енергију после полуфинала. Све девојке су оставиле срце на терену. Није фраза, али наша бронза стварно сија златним сјајем", рекла је капитен екипе Маја Огњеновиће после утакмице.

Србија је освојила бронзану медаљу на Европском првенству, пошто је у Ротердаму са 3:0 у сетовима била боља од Турске.

"Било је много тешко целе сезоне и тим више смо срећне и поносне што смо оствариле овакав резултат. Ова сезона је била једна од тежих, од маја смо заједно. Стварно је било јако, јако тешко и тим више смо срећне и поносне", додала је Огњеновићева.

Најефикаснија у победи над Турском била је Милена Рашић са 12 поена.

"Пресрећне смо, ако је неко заслужио да освоји ову медаљу, онда смо то ми. Свака част девојкама што су идржале све ово", навела је Рашићева.

Тијана Бошковић је истакла да је пресрећна и поносна.

"После пораза од Русије смо успеле тако брзо да се опоравимо и издоминирамо против Турске и добијемо са сигурних 3:0."

Њена имењакиња Малешевић честитала је екипи, стручном штабу и свима који су пратили репрезентацију.

"Не треба трошити речи, медаља све говори. Пресрећна смо што смо успели да ову сезону крунишемо још једном медаљом", додала је она.

Стефана Вељковић је казала да је психички било тешко играти против Турске.

"После онакве утакмице са Русијом, требало је скупити снаге, воље и свега могућег да се утакмица одигра. Драго ми је што смо од почетка биле јаке, јер би било наопако да су нас ухватиле у машину. Честитам свим девојкама, ово је за мене превелики успех", рекла је Стефана Вељковић.

Србија је освајањем трећег места обезбедила пласман на наредни континентални шампионат, који ће се 2017. одржати у Азербејџану и Грузији. Такође, раније је остварен и пласман на Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру следеће године.

"Не знам колико је људима јасно колико је тешко то што су оне направиле ове године. Ми који радимо са њима знамо то врло добро. Овим девојкама треба да се подигне споменик у Србији, не због резултата, већ одрицања", рекао је Терзић после утакмице у Ротердаму.

Србија је убедљиво са 3:0 у сетовима савладала Турску, у борби за треће место на Европском првенству у Белгији и Холандији.

"Једна генерација је успела да комплетира све три медаље са европских првенстава. Не бих трошио речи о овој сезони – три велика такмичења и три велике медаље, плус велики пласман на Олимпијске игре", казао је Терзић.

Он је честитао девојкама и члановима стручног штаба, као и Одбојкашком савезу Србије који је омогућио припрему за такмичења.

"Желимо да следеће године у Рију опет обрадујемо све оне који нас воле и прате, а верујем да их у Србији има много", рекао је Терзић.

Србији је то четврта медаља са европских првенстава, а друга бронзана.

Појединачне награде:
МВП: Татјана Кошељева (Русија)
Техничар: Маја Огњеновић (Србија)
Кореткор: Лонете Слутјес (Холандија)
Блокери: Ирина Зарјажко (Русија), Еда Ердем (Турска)
Примачи: Татјана Кошељева (Русија), Ана Баус (Холандија)
Либеро: Ана Малова (Русија)

Коначан пласман:
1. Русија
2. Холандија
3. Србија
4. Турска
5. Немачка
6. Белгија
7. Италија
8. Пољска
9. Белорусија
10. Хрватска
11. Чешка
12. Мађарска
13. Бугарска
14. Азербејџан
15. Румунија
16. Словенија

Коментари / 0

Оставите коментар