ХДЗ Хрватске "украо" програм из Прњавора

ХДЗ-ов изборни програм чекао се с нестрпљењем мјесецима због најава да на њему раде најбољи стручњаци у сарадњи с Нијемцима. Поносно су га представили у четвртак на Загребачком велесајму. Помпозно су га назвали 5+ Хрватска, преноси новинска агенција Патриа.

Регион 04.10.2015 | 15:53
ХДЗ Хрватске "украо" програм из Прњавора

Но, изгледа да ХДЗ није требао путовати до Минхена ради програма већ су скочили до Прњавора. Управо је политику 5+ на лањским изборима у Републици Српској презентирао Миле Васић из странке Народног демократског покрета.

Програм овог професора састојао се од сљедећих пет тачака :

- 1. борба против криминала и корупције, 2. стварање јаке средње класе, 3. породица, пронаталитетна и демографска политика, 4. заштита, очување и 5. рационално кориштење природних ресурса и стварање конкурентне привреде и заштита потрошача. Визуелни идентитет његовог програма такођер страшно подсјећа на ХДЗ-ов.

Управо Васићеву идеју о стварању јаке средње класе предсједник ХДЗ Томислав Карамарко јуче је спомињао на скупу младежи.

- С нашим партнерима развили смо економски план за јаки средњи слој. Хрватску изнадпросјечно богатих и изнадпросјечно сиромашних више нећете гледати. Зато морамо побиједити на овим изборима. Морамо створити програм да нас 2050. буде милион више него данас. Зато ћемо потицати развој породице и давати подршке за новорођенчад - истицао је јучер

Иначе, Васић са својим програмом није успио ући у парламент, пише 24сата.хр.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кикас

04.10.2015 16:05

Цовјек заститио ауторска права и продао програм хрватима. Паметно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

04.10.2015 22:40

 Каква је разлика измедју пријасње и садасње владе у Хрватској? - Пријасња влада је увалила хрватски народ у говна, а садасња гледа како се исти народ у њима гуси.

ОДГОВОРИТЕ