HDZ Hrvatske "ukrao" program iz Prnjavora

HDZ-ov izborni program čekao se s nestrpljenjem mjesecima zbog najava da na njemu rade najbolji stručnjaci u saradnji s Nijemcima. Ponosno su ga predstavili u četvrtak na Zagrebačkom velesajmu. Pompozno su ga nazvali 5+ Hrvatska, prenosi novinska agencija Patria.

Region 04.10.2015 | 15:53
HDZ Hrvatske "ukrao" program iz Prnjavora

No, izgleda da HDZ nije trebao putovati do Minhena radi programa već su skočili do Prnjavora. Upravo je politiku 5+ na lanjskim izborima u Republici Srpskoj prezentirao Mile Vasić iz stranke Narodnog demokratskog pokreta.

Program ovog profesora sastojao se od sljedećih pet tačaka :

- 1. borba protiv kriminala i korupcije, 2. stvaranje jake srednje klase, 3. porodica, pronatalitetna i demografska politika, 4. zaštita, očuvanje i 5. racionalno korištenje prirodnih resursa i stvaranje konkurentne privrede i zaštita potrošača. Vizuelni identitet njegovog programa također strašno podsjeća na HDZ-ov.

Upravo Vasićevu ideju o stvaranju jake srednje klase predsjednik HDZ Tomislav Karamarko juče je spominjao na skupu mladeži.

- S našim partnerima razvili smo ekonomski plan za jaki srednji sloj. Hrvatsku iznadprosječno bogatih i iznadprosječno siromašnih više nećete gledati. Zato moramo pobijediti na ovim izborima. Moramo stvoriti program da nas 2050. bude milion više nego danas. Zato ćemo poticati razvoj porodice i davati podrške za novorođenčad - isticao je jučer

Inače, Vasić sa svojim programom nije uspio ući u parlament, piše 24sata.hr.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kikas

04.10.2015 16:05

Covjek zastitio autorska prava i prodao program hrvatima. Pametno

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

04.10.2015 22:40

 Kakva je razlika izmedju prijasnje i sadasnje vlade u Hrvatskoj? - Prijasnja vlada je uvalila hrvatski narod u govna, a sadasnja gleda kako se isti narod u njima gusi.

ODGOVORITE