Филиповић: Није могао бољи жреб!

Репрезентативци и тренер ватерполо репрезентације Србије сложни у оцени да је жреб за Европско првенство био одличан по њих.

Остали спортови 05.10.2015 | 13:20
Филиповић: Није могао бољи жреб!

Хрватска, Француска и Малта.

То су репрезентације са којима ће се наша репрезентација састати у Групи Б Европског првенства наредне године у Београду.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да је задовољан жребом група за Европско првенство.

"Можемо да будемо задовољни групом добијеном на жребу. Очекивали смо једног јаког противника и ето дошла је Хрватска... Јесмо велики ривали са њима... Прво се састајемо са Француском, полако идемо корак по корак", рекао је Савић новинарима после жреба у Београду.

Европско првенство ће се одржати од 10. до 23. јануара 2016. године у Београдској арени, а Савић је рекао да термин одигравања такмичења може да утиче на игру његове екипе.

"Првенство се игра у сред сезона, па нема много времена за припрему и уигравање. Сигурно је да ће утицати на многе селекције и њихову игру, а могуће је и нашу. Зна се да Србија увек иде на висок пласман... Европско првенство ће да буде степеник ка нашем крајњем циљу (Олимпијским играма у Рију), али с обзиром на то да играмо на домаћем терену, пред домаћом публиком са неке стране ћемо сами себи да направимо притисак", казао је Савић.

Ватерполиста Филип Филиповић рекао је да Србија фаворит на предстојећем Европском првенству и да не би требало да се прибојава било ког ривала.

"Боље није могло заиста. Жао ми је што остале репрезентације нису имале среће на жребу. Сваком мечу треба да приђемо као фаворити, јер играмо пред домаћом публиком, на нашем терен, а и то је реалност. Покушаћемо да се аклиматизујемо раније од свих екипа на услове у Београдској арени, јер нас очекује спектакл", рекао је Филиповић.

Репрезентативац Душко Пијетловић, који је био учесник жреба, рекао је да је Србија имала среће приликом извлачења група.

"Није толико лоше. У тренутку сам помислио да је моја рука лоше среће, али није то толико лоше, јер се нећемо састати са Хрватском до полуфинала. Нећемо моћи да имамо најјачег противника у четвртфиналу... Имали смо и мало среће. Свака екипа је за респект, морамо добро да се спремимо... Није уопште лоше", рекао је Пијетловић.

Савић је оценио да ће предстојеће првенство Европе бити изузетно и да међу репрезентацијама влада "велика конкуренција" за највиши пласман.
"Занимљиво је да ће четири јаке репрезентације, међу којима су Италија, Шпанија, Црна Гора и Мађарска, ;које се нису квалификовале на Игре у Рију, конкурисати за једно од три места и пласман. Са овог првенства ће ићи једна селекција, а из квалфикације две. Сигурно је да имају много мотива", казао је Савић.

Коментари / 0

Оставите коментар