ЕП: Српкиње без финала, за бронзу против Туркиња!

Одбојкашице Србије нису успеле да се пласирају у финале Европског првенства у Ротердаму, пошто су поражене од Русије. Одбојкашице Холандије, пре тога, постале су прве финалисткиње Европског првенства које се одржава у Холандији и Белгији.

Остали спортови 03.10.2015 | 23:00
ЕП: Српкиње без финала, за бронзу против Туркиња!

Србија није одиграла на нивоу претходних играра и поражена је од актуелног европског шампиона са 3-1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22).

Рускиње су најтрофејнија европска екипа са укупно 25 медаља на Европском првенству – 18 злата, четири сребра и три бронзе. Тој колекцији додаће још једно одличје против Холандије у финалу, која је максималним резултатом елиминисала Турску.

Управо ће Туркиње бити противнице Србији у борби за бронзу – тај меч на програму је у недељу од 14 часова, док је финале три сата касније.

Изабранице селектора Терзића имају шансу за четврту медаљу – до сада су освојиле по једно златно, сребрно и бронзано одличје, а највећи успех постигле су пре четири године, када су постале шампионке ‘Старог континента’ на шампионату у Београду.

Наша селекција добро је одиграла само трећи сет, а стекао се утисак да је играчицама концентрација падала баш у оним тренуцима у којима се ломило. Први сет испустиле су у финишу, баш као и други, да би у трећем искористиле пад концентрације противница.

Међутим, када су смањиле на 2-1 очекивала се велика борба за тај брејк, али се десило потпуно супротно. Играчице селектора Јурија Марчијева направиле су велику разлику већ у првом делу сета и уз ситне проблеме је задржале до краја.

Домаће играчице оствариле су велики резултат максималном победом над Турском у првом полуфиналу – 25:22, 25:18, 28:26.

Холанђанке су се први пут нашле у финалу од 2009. године када су изгубиле од Италије у Пољској и имаће прилику да се боре за друго злато у историји.

Утакмице завршнице Првенства Европе играју се у дворани Ахој, у којој су сениори Србије играли 2000. године, када су први пут наступили на Финалном турниру Светске лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар