EP: Srpkinje bez finala, za bronzu protiv Turkinja!

Odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Roterdamu, pošto su poražene od Rusije. Odbojkašice Holandije, pre toga, postale su prve finalistkinje Evropskog prvenstva koje se održava u Holandiji i Belgiji.

Ostali sportovi 03.10.2015 | 23:00
EP: Srpkinje bez finala, za bronzu protiv Turkinja!

Srbija nije odigrala na nivou prethodnih igrara i poražena je od aktuelnog evropskog šampiona sa 3-1 (25:23, 25:23, 21:25, 25:22).

Ruskinje su najtrofejnija evropska ekipa sa ukupno 25 medalja na Evropskom prvenstvu – 18 zlata, četiri srebra i tri bronze. Toj kolekciji dodaće još jedno odličje protiv Holandije u finalu, koja je maksimalnim rezultatom eliminisala Tursku.

Upravo će Turkinje biti protivnice Srbiji u borbi za bronzu – taj meč na programu je u nedelju od 14 časova, dok je finale tri sata kasnije.

Izabranice selektora Terzića imaju šansu za četvrtu medalju – do sada su osvojile po jedno zlatno, srebrno i bronzano odličje, a najveći uspeh postigle su pre četiri godine, kada su postale šampionke ‘Starog kontinenta’ na šampionatu u Beogradu.

Naša selekcija dobro je odigrala samo treći set, a stekao se utisak da je igračicama koncentracija padala baš u onim trenucima u kojima se lomilo. Prvi set ispustile su u finišu, baš kao i drugi, da bi u trećem iskoristile pad koncentracije protivnica.

Međutim, kada su smanjile na 2-1 očekivala se velika borba za taj brejk, ali se desilo potpuno suprotno. Igračice selektora Jurija Marčijeva napravile su veliku razliku već u prvom delu seta i uz sitne probleme je zadržale do kraja.

Domaće igračice ostvarile su veliki rezultat maksimalnom pobedom nad Turskom u prvom polufinalu – 25:22, 25:18, 28:26.

Holanđanke su se prvi put našle u finalu od 2009. godine kada su izgubile od Italije u Poljskoj i imaće priliku da se bore za drugo zlato u istoriji.

Utakmice završnice Prvenstva Evrope igraju se u dvorani Ahoj, u kojoj su seniori Srbije igrali 2000. godine, kada su prvi put nastupili na Finalnom turniru Svetske lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar