"Русија гађа тамо гдје су Американци рекли да се налазе терористи"

Руске ваздухопловне снаге извршиле су, током посљедња 72 сата, најмање 60 напада у Сирији и значајно умањиле војни потенцијал терориста у тој земљи, изјавио је данас високи званичник руске војске, Андреј Картаполов.

Свијет 03.10.2015 | 21:47
"Русија гађа тамо гдје су Американци рекли да се налазе терористи"

Картаполов из руског Генералштаба, рекао је да су ваздухопловне снаге гађале више од 50 објеката Исламске државе (ИД).

"Напади су извршени из ваздушне базе Хмејмим на читавој територији Сирије", рекао је Картаполов.

Картаполов је додао да је, прије напада, Русија о томе обавестила Сједињене Америчке Државе и препоручила да САД обустави своје летове у областима у којима ће деловати руска војска, пренио је Ројтерс.

"Американци су у разговору рекли да у том региону нема никог другог осим терориста", изјавио је Картаполов, мислећи на област у којој су деловале руске ваздухопловне снаге, објавио је Интерфакс.

Он је за руске медије додао и да Русија намерава да појача интензитет ваздушних напада на циљеве терориста у Сирији.

Русија је пре три дана покренула војне операције против ИД у Сирији, а руско Министарство одбране је саопштило да су мете војна опрема, комуникације, складишта оружја, муниција и гориво.

Како је рекао прес секретар руског председника Дмитриј Песков, главни задатак руског ваздухопловства у Сирији је борба против тероризма и подршка легитимним сиријским властима у антитерористичким напорима.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мрка капа

03.10.2015 18:39

ГАДЈАЈТЕ И РАСТУРАЈТЕ..НЕМОЈТЕ ВЛАДИНЕ СНАГЕ,А СВЕ ОСТАЛО СУ ТЕРОРИСТИ, ЗАТО ОЗЕЗ,ОЗЕЗ...ПУЦ.ПУЦ !!! ТО СУ АМЕРИЦКИ ДЈАЦИ...ДЕРИТЕ ИХ БРАЦООО РУСИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.10.2015 18:39

Хоце Руси помутити рацуне америма и фасистима арапским заједно су сурадјивали до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко75

03.10.2015 19:19

Не слушајте покварене Амере они би били најсретнији када би Руси гађали сами себе и онда молили Амере да им "помогну" е тада би заједничка коалиција била могућа.Руси Гађајте све што није Асадова војска то су терористи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мегдан

04.10.2015 08:20

Кајат це се Русија и молити за опрост ал нема опроста

ОДГОВОРИТЕ