Иви Санадеру помогла и Ангела Меркел

Бивши премијер опет у жижи јавности: Једни га сматрају главним аутором свих економских проблема и човека са врха корупцијске пирамиде, други у њему виде најспособнијег хрватског политичара.

Регион 03.10.2015 | 11:00
Иви Санадеру помогла и Ангела Меркел

Најава изласка бившег премијера Иве Санадера из затвора засенила је све догађаје у Хрватској. Кауцију од 1,6 милиона евра његови адвокати су понудили у вредности две куће, његове супруге Мирјане и адвоката Суића.

Како је суд пронашао мањкавости у приложеној документацији од брзине како ће то бити исправљено зависи када ће Санадер изаћи из затвора Реметинац.

Биће слободан тек "условно" јер ће му бити одузет пасош и једанпут месечно ће морати да јавља судији. Чекају га поновљена суђења, али и нека нова. Неизвесно је хоће ли му бити враћена и збирка слика које већ годинама стоје у депоу великог музеја. Калкулише се да су Санадеру помогли европски народњаци, а да се са њиховом иницијативом сложила и канцеларка Ангела Меркел.

Како год, ставови око њега су и даље подељени - једни га сматрају главним аутором свих економских проблема Хрватске и човека са врха корупцијске пирамиде, други у њему виде најспособнијег хрватског политичара од осамостаљења.

Санадера је у затвору редовно посећивала супруга Мирјана, иначе професорка археологије, док су му две ћерке, са којима је веома везан, у иностранству. Петра живи у Америци где се бави глумом, док је Бруна дипломирала медицину и ради у Немачкој. Од бројних пријатеља из времена политичке моћи мало их је остало.

Затворске дане је проводио пишући мемоаре.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

вои

03.10.2015 11:15

Смејестили ми Ивић Пашалић и Стипе Месић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРЧКА

05.10.2015 13:04

ИВУ ЧЕКА СРЧКА, НАГЛО ОПУШТАЊЕ? НЕМА МУ СПАСА!

ОДГОВОРИТЕ