Ivi Sanaderu pomogla i Angela Merkel

Bivši premijer opet u žiži javnosti: Jedni ga smatraju glavnim autorom svih ekonomskih problema i čoveka sa vrha korupcijske piramide, drugi u njemu vide najsposobnijeg hrvatskog političara.

Region 03.10.2015 | 11:00
Ivi Sanaderu pomogla i Angela Merkel

Najava izlaska bivšeg premijera Ive Sanadera iz zatvora zasenila je sve događaje u Hrvatskoj. Kauciju od 1,6 miliona evra njegovi advokati su ponudili u vrednosti dve kuće, njegove supruge Mirjane i advokata Suića.

Kako je sud pronašao manjkavosti u priloženoj dokumentaciji od brzine kako će to biti ispravljeno zavisi kada će Sanader izaći iz zatvora Remetinac.

Biće slobodan tek "uslovno" jer će mu biti oduzet pasoš i jedanput mesečno će morati da javlja sudiji. Čekaju ga ponovljena suđenja, ali i neka nova. Neizvesno je hoće li mu biti vraćena i zbirka slika koje već godinama stoje u depou velikog muzeja. Kalkuliše se da su Sanaderu pomogli evropski narodnjaci, a da se sa njihovom inicijativom složila i kancelarka Angela Merkel.

Kako god, stavovi oko njega su i dalje podeljeni - jedni ga smatraju glavnim autorom svih ekonomskih problema Hrvatske i čoveka sa vrha korupcijske piramide, drugi u njemu vide najsposobnijeg hrvatskog političara od osamostaljenja.

Sanadera je u zatvoru redovno posećivala supruga Mirjana, inače profesorka arheologije, dok su mu dve ćerke, sa kojima je veoma vezan, u inostranstvu. Petra živi u Americi gde se bavi glumom, dok je Bruna diplomirala medicinu i radi u Nemačkoj. Od brojnih prijatelja iz vremena političke moći malo ih je ostalo.

Zatvorske dane je provodio pišući memoare.

Izvor: Večernje NOVOSTI

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

voi

03.10.2015 11:15

Smejestili mi Ivić Pašalić i Stipe Mesić.

ODGOVORITE
Name

SRČKA

05.10.2015 13:04

IVU ČEKA SRČKA, NAGLO OPUŠTANJE? NEMA MU SPASA!

ODGOVORITE