Венгер: Досадни сте, питајте ме за Муриња и ја одох!

Бурна конференција за медије Арсена Венгера пред дерби с Манчестер јунајтедом.

Фудбал 02.10.2015 | 20:00
Венгер: Досадни сте, питајте ме за Муриња и ја одох!

С нула бодова из две утакмице са Динамо Загребом и Олимпијакосом у Лиги шампиона, и скором 4-1-2 у Премијер лиги, менаџер Арсенала Арсен Венгер припрема екипу за један од највећих енглеских дербија.

У недељу у 17.00, на "Емирејтсу" састаће се Арсенал и актуелни лидер Премијер лиге, Манчестер јунајтед.

С обзиром на то да је ово био први сусрет Венгера и новинара од уторка увече и шокантног пораза "тобџија" од Олимпијакоса у Лондону, а да су Француз и играчи жестоко критиковани у међувремену, било је очекивано да сусрет буде буран.

И био је!

Венгер је оптужио медије да су досадни, досадни, досадни, досадни, досадни и досадни у критикама његовог система игре и самих фудбалера, тврдећи да су "форе лоше" и да се претерује у егзибиционизму, да са промашује сама поента фудбалске игре.

Потом је један новинар затражио да Венгер одговори на последњу отровну стрелу коју је одапео његов архи-непријатељ Жозе Мурињо.

"Стоп тхат сторy ор wе стоп тхе пресс цонференце".

Односно: "Прекините с том причом или прекидамо прес конференцију".

Новинари су углавном доводили у питање Венгерову одлуку да утакмицу са Олимпијакосом почне голман Давид Оспина, поред здравог Петра Чеха, а све због тога што је Колумбијац направио трагикомичну грешку уносећи лопту у свој гол.

Венгер је тим поводом рекао да некад не верује шта чује од стручних коментатора на разним телевизијама.

"Не морате увек да долазите овде тражећи исту причу", рекао је Венгер који је ове недеље прославио 19 година на челу Арсенала.

Отуда, можда, и не чуди што му текстови и питања новинара делују досадно.

"Мислим да вам мало недостаје креативности у послу којим се бавите, сви стално тражите неку сензацију, а то је веома, веома, веома, веома досадно. Ја нећу кренути с вама тим путем. Ако сте заинтересовани за утакмицу која је у недељу, одговорићу вам, али не можете од мене стално тражити да причам о истим стварима. Дођите у недељу на утакмицу, па ћете видети ко је на голу".

Потом је додао...

"Мислим да нисте добро гледали утакмицу у уторак увече, иначе не бисте стално постављали исто питање. Имам два голмана светске класе. То је најлакши избор који стоји преда мном, да изаберем једног од њих двојице. Голман може да направи грешку и то морате да прихватите баш тако. Ако сте заиста гледали утакмицу и ако заиста тврдите да смо изгубили због Оспинине грешке, почећу да сумњам у ваше познавање фудбала", рекао је.

То је била само једна од љутих размена на непријатној конференцији за медије, током које је Венгер одбијао да прихвати оптужбе да је селекција играча за меч са Олимпијакосом довела до пораза, а посебно су севале варнице, када је то повезано са недавном изјавом Муриња да "Арсен може да води тим само кад није под притиском".

"Прекините с том причом или прекидам прес конференцију".

Венгер је потом упитан да прокоментарише оцене разних ТВ стручних коментатора, попут Гарија Невила, Џејмија Карагера, Роја Кина, Стена Колимора, Робија Севиџа и осталих, да је његов тим "мекан" и "слаб".

"Зашто се увек потеже питање слабости? Да ли можда зато што свима њима недостаје креативности и не анализирају игру добро? Један коментатор изјави нешто на телевизији и сви почнете да бесомучно понављате једну исту ствар, а то је прилично досадно, јер нема никога да се појави с бројевима и каже због чега је једна утакмица добијена или изгубљена", рекао је Венгер.

"То делује прилично депресивно. Сви закључе увек исто – изгубили смо јер нисмо играли добро. Да, голман је направио грешку, али смо и поред тога могли да добијемо утакмицу врло лако", поновио је речено у уторак увече одмах после меча, када је тврдио да би Арсенал победио да није примио гол за 2:3 минут након тешко стеченог изједначења.

Лоран Кошелни, Микел Артета и Матје Фламини неће моћи да играју против Јунајтеда због повреда. Венгер тврди да ће сви његови играчи бити орни и расположени за меч са четом Луја ван Гала, а на крилима победе од 5:2 над Лестером, "јер су европски резултати неважни у Премијер лиги".

"Углавном се с Манчестер јунајтедом боримо за врх. Сада је тај улог још већи јер три бода делимо између нас и њих, играмо код куће у важној утакмици, управо смо забележили велику победу у Лестеру и желимо да наставимо тај низ", рекао је.

О 19. рођендану у Арсеналу, Венгер није желео много да прича.

"Више сам фокусиран на нашу следећу утакмицу него на освртање на прошлост. Нисам ни приметио да је прошло толико много времена, јер сте све време у послу и стално сте усмерени на оно што је пред вама. Једног дана ћу се осврнути, али не мислим да је данас право време за то", рекао је.

Коментари / 0

Оставите коментар