Venger: Dosadni ste, pitajte me za Murinja i ja odoh!

Burna konferencija za medije Arsena Vengera pred derbi s Mančester junajtedom.

Fudbal 02.10.2015 | 20:00
Venger: Dosadni ste, pitajte me za Murinja i ja odoh!

S nula bodova iz dve utakmice sa Dinamo Zagrebom i Olimpijakosom u Ligi šampiona, i skorom 4-1-2 u Premijer ligi, menadžer Arsenala Arsen Venger priprema ekipu za jedan od najvećih engleskih derbija.

U nedelju u 17.00, na "Emirejtsu" sastaće se Arsenal i aktuelni lider Premijer lige, Mančester junajted.

S obzirom na to da je ovo bio prvi susret Vengera i novinara od utorka uveče i šokantnog poraza "tobdžija" od Olimpijakosa u Londonu, a da su Francuz i igrači žestoko kritikovani u međuvremenu, bilo je očekivano da susret bude buran.

I bio je!

Venger je optužio medije da su dosadni, dosadni, dosadni, dosadni, dosadni i dosadni u kritikama njegovog sistema igre i samih fudbalera, tvrdeći da su "fore loše" i da se preteruje u egzibicionizmu, da sa promašuje sama poenta fudbalske igre.

Potom je jedan novinar zatražio da Venger odgovori na poslednju otrovnu strelu koju je odapeo njegov arhi-neprijatelj Žoze Murinjo.

"Stop that story or we stop the press conference".

Odnosno: "Prekinite s tom pričom ili prekidamo pres konferenciju".

Novinari su uglavnom dovodili u pitanje Vengerovu odluku da utakmicu sa Olimpijakosom počne golman David Ospina, pored zdravog Petra Čeha, a sve zbog toga što je Kolumbijac napravio tragikomičnu grešku unoseći loptu u svoj gol.

Venger je tim povodom rekao da nekad ne veruje šta čuje od stručnih komentatora na raznim televizijama.

"Ne morate uvek da dolazite ovde tražeći istu priču", rekao je Venger koji je ove nedelje proslavio 19 godina na čelu Arsenala.

Otuda, možda, i ne čudi što mu tekstovi i pitanja novinara deluju dosadno.

"Mislim da vam malo nedostaje kreativnosti u poslu kojim se bavite, svi stalno tražite neku senzaciju, a to je veoma, veoma, veoma, veoma dosadno. Ja neću krenuti s vama tim putem. Ako ste zainteresovani za utakmicu koja je u nedelju, odgovoriću vam, ali ne možete od mene stalno tražiti da pričam o istim stvarima. Dođite u nedelju na utakmicu, pa ćete videti ko je na golu".

Potom je dodao...

"Mislim da niste dobro gledali utakmicu u utorak uveče, inače ne biste stalno postavljali isto pitanje. Imam dva golmana svetske klase. To je najlakši izbor koji stoji preda mnom, da izaberem jednog od njih dvojice. Golman može da napravi grešku i to morate da prihvatite baš tako. Ako ste zaista gledali utakmicu i ako zaista tvrdite da smo izgubili zbog Ospinine greške, počeću da sumnjam u vaše poznavanje fudbala", rekao je.

To je bila samo jedna od ljutih razmena na neprijatnoj konferenciji za medije, tokom koje je Venger odbijao da prihvati optužbe da je selekcija igrača za meč sa Olimpijakosom dovela do poraza, a posebno su sevale varnice, kada je to povezano sa nedavnom izjavom Murinja da "Arsen može da vodi tim samo kad nije pod pritiskom".

"Prekinite s tom pričom ili prekidam pres konferenciju".

Venger je potom upitan da prokomentariše ocene raznih TV stručnih komentatora, poput Garija Nevila, Džejmija Karagera, Roja Kina, Stena Kolimora, Robija Sevidža i ostalih, da je njegov tim "mekan" i "slab".

"Zašto se uvek poteže pitanje slabosti? Da li možda zato što svima njima nedostaje kreativnosti i ne analiziraju igru dobro? Jedan komentator izjavi nešto na televiziji i svi počnete da besomučno ponavljate jednu istu stvar, a to je prilično dosadno, jer nema nikoga da se pojavi s brojevima i kaže zbog čega je jedna utakmica dobijena ili izgubljena", rekao je Venger.

"To deluje prilično depresivno. Svi zaključe uvek isto – izgubili smo jer nismo igrali dobro. Da, golman je napravio grešku, ali smo i pored toga mogli da dobijemo utakmicu vrlo lako", ponovio je rečeno u utorak uveče odmah posle meča, kada je tvrdio da bi Arsenal pobedio da nije primio gol za 2:3 minut nakon teško stečenog izjednačenja.

Loran Košelni, Mikel Arteta i Matje Flamini neće moći da igraju protiv Junajteda zbog povreda. Venger tvrdi da će svi njegovi igrači biti orni i raspoloženi za meč sa četom Luja van Gala, a na krilima pobede od 5:2 nad Lesterom, "jer su evropski rezultati nevažni u Premijer ligi".

"Uglavnom se s Mančester junajtedom borimo za vrh. Sada je taj ulog još veći jer tri boda delimo između nas i njih, igramo kod kuće u važnoj utakmici, upravo smo zabeležili veliku pobedu u Lesteru i želimo da nastavimo taj niz", rekao je.

O 19. rođendanu u Arsenalu, Venger nije želeo mnogo da priča.

"Više sam fokusiran na našu sledeću utakmicu nego na osvrtanje na prošlost. Nisam ni primetio da je prošlo toliko mnogo vremena, jer ste sve vreme u poslu i stalno ste usmereni na ono što je pred vama. Jednog dana ću se osvrnuti, ali ne mislim da je danas pravo vreme za to", rekao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar