М:тел БиХ проширио пословање и на Аустрију

Телеком Аустрија Група пружа инфраструктуру аустријске мреже А1 за нови МВНО М:тел Аустрија.

Регион 02.10.2015 | 14:02
М:тел БиХ проширио пословање и на Аустрију

Телеком Аустрија пружа услуге за нови МВНО М:тел Аустрија

Телеком Аустрија Група је објавила да је додатно отворила своју А1 мрежну инфраструктуру за новог МВНО (Мобиле виртуал нетwорк оператор). Наиме, М:тел Аустрија, Мтел. а.д. Бањалука из Босне и Херцеговине, почеће од данас са радом на подручју Аустрије.

Као пуноправни МВНО, М:тел Аустрија ће имати свеобухватну мрежу кључних елемената на правом мјесту, те ће изнајмљивати потребне преносне станице од А1, како би могла започети пословање преноси Теграф.рс.

Употребом Дуал ИМСИ–ја (Интернатионал Мобиле Субсцрибер Идентитy), М:тел Аустрија ће омогућити својим корисницима да искористе предности мреже А1, те јефтино позивају Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, као и да имају приступ атрактивним понудама у овим земљама.

Лансирање ових услуга започеће са препаид, а касније и постпаид понудама које ће бити доступне крајем ове године. Такође, ово укључује и даљу сарадњу на осталим пословним пољима.

– Када сарађује са МВНО, А1 Телеком Аустрија Група осигурава имплементацију технички сложених рјешења и нуди свеобухватно искуство као телеком провајдер. Са нашим новим корисником М:тел Аустрија смо такође планирали и проширење на друга пословна поља, као што су сателитско емитовање, роаминг и међународни позиви – каже Стефан Амон, директор велепродаје Телеком Аустрија Групе, истичући важност овог партнерства.

– М:тел Аустрија функционише као модеран, пуноправни МВНО оператер. Партнерство с А1, водећим телеком оператором у Аустрији и уз његову најсавременију технологију, нашим корисницима ће обезбиједити најбоље услуге како у Аустрији, тако и у иностранству. Корисници који често комуницирају са Србијом, Босном и Херцеговином и Црном Гором, такође ће моћи користити све наше сервисе широм свијета уз веома атрактивне понуде. Ове понуде функционишу у оба смјера, јер и корисници из наведених земаља могу позивати Аустрију по повољним цијенама, изјавио је Звонко Алашевић, директор М:тел Аустрије.

Како би се нове услуге тестирале у реалним животним условима, М:тел Аустрија је тренутно у потрази за корисницима за тестирање ових услуга. Сви заинтересовани за учествовање у овом програму своју пријаву могу послати на е–маил адресу суппорт@мтел.ат

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Оа да

02.10.2015 12:41

Логицно 200 000 Срба зиви у Аустрији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.10.2015 13:27

Око 285.000 по аустријским подацима

Name

Оа да

02.10.2015 16:52

У јбт то је цетвртина Републике Српске.

Name

Ја

02.10.2015 19:21

Отисли Срби код људи(зивотиња) сто нас највисе побисе... Никад нисам могао то да сконтам!

Name

всс

02.10.2015 13:12

Техничко увезивање а онда продаја укупног Телекома, Србије и РС.

ОДГОВОРИТЕ