M:tel BiH proširio poslovanje i na Austriju

Telekom Austrija Grupa pruža infrastrukturu austrijske mreže A1 za novi MVNO M:tel Austrija.

Region 02.10.2015 | 14:02
M:tel BiH proširio poslovanje i na Austriju

Telekom Austrija pruža usluge za novi MVNO M:tel Austrija

Telekom Austrija Grupa je objavila da je dodatno otvorila svoju A1 mrežnu infrastrukturu za novog MVNO (Mobile virtual network operator). Naime, M:tel Austrija, Mtel. a.d. Banjaluka iz Bosne i Hercegovine, počeće od danas sa radom na području Austrije.

Kao punopravni MVNO, M:tel Austrija će imati sveobuhvatnu mrežu ključnih elemenata na pravom mjestu, te će iznajmljivati potrebne prenosne stanice od A1, kako bi mogla započeti poslovanje prenosi Tegraf.rs.

Upotrebom Dual IMSI–ja (International Mobile Subscriber Identity), M:tel Austrija će omogućiti svojim korisnicima da iskoriste prednosti mreže A1, te jeftino pozivaju Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kao i da imaju pristup atraktivnim ponudama u ovim zemljama.

Lansiranje ovih usluga započeće sa prepaid, a kasnije i postpaid ponudama koje će biti dostupne krajem ove godine. Takođe, ovo uključuje i dalju saradnju na ostalim poslovnim poljima.

– Kada sarađuje sa MVNO, A1 Telekom Austrija Grupa osigurava implementaciju tehnički složenih rješenja i nudi sveobuhvatno iskustvo kao telekom provajder. Sa našim novim korisnikom M:tel Austrija smo takođe planirali i proširenje na druga poslovna polja, kao što su satelitsko emitovanje, roaming i međunarodni pozivi – kaže Stefan Amon, direktor veleprodaje Telekom Austrija Grupe, ističući važnost ovog partnerstva.

– M:tel Austrija funkcioniše kao moderan, punopravni MVNO operater. Partnerstvo s A1, vodećim telekom operatorom u Austriji i uz njegovu najsavremeniju tehnologiju, našim korisnicima će obezbijediti najbolje usluge kako u Austriji, tako i u inostranstvu. Korisnici koji često komuniciraju sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, takođe će moći koristiti sve naše servise širom svijeta uz veoma atraktivne ponude. Ove ponude funkcionišu u oba smjera, jer i korisnici iz navedenih zemalja mogu pozivati Austriju po povoljnim cijenama, izjavio je Zvonko Alašević, direktor M:tel Austrije.

Kako bi se nove usluge testirale u realnim životnim uslovima, M:tel Austrija je trenutno u potrazi za korisnicima za testiranje ovih usluga. Svi zainteresovani za učestvovanje u ovom programu svoju prijavu mogu poslati na e–mail adresu [email protected]

(Telegraf)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Oa da

02.10.2015 12:41

Logicno 200 000 Srba zivi u Austriji...

ODGOVORITE
Name

Re

02.10.2015 13:27

Oko 285.000 po austrijskim podacima

Name

Oa da

02.10.2015 16:52

U jbt to je cetvrtina Republike Srpske.

Name

Ja

02.10.2015 19:21

Otisli Srbi kod ljudi(zivotinja) sto nas najvise pobise... Nikad nisam mogao to da skontam!

Name

vss

02.10.2015 13:12

Tehničko uvezivanje a onda prodaja ukupnog Telekoma, Srbije i RS.

ODGOVORITE