Санадер на слободи?

Адвокати бившег премијера и лидера ХДЗ Иве Санадера скупили су износ од 12,4 милиона куна (око 1,6 милиона евра) којим ће бити плаћена кауција за његово пуштање из притвора у Реметинцу.

Босна и Херцеговина 02.10.2015 | 13:59
Санадер на слободи?

Кауција ће, како су прењели хрватски медији, бити положена у хипотеци на некретнине.

Иначе, Санадерова имовина је блокирана, као што је била блокирана и када је први пут морао да уплати кауцију за излазак из притвора.

Суд је раније забранио Санадеру располагањем на личну и породичну имовину вриједну око два милиона евра. У то спада и већи дио породичне куће и бројни банковни рачуни.

При првом изласку Санадера на слободу његова супруга Мирјана је заложила неблокирану трећину породичне куће у Козарчевој, а при изласку из притвора Санадеру су помогли пријатељи.

Новац су тада прикупљали Лука Бебић, Јерко Рошин и Марио Зубовић.

Није познато је ли управо и сада неко од тих Санадерових пријатеља и помагача из прошлости одлучио да заложи своје некретнике, а медији преносе да ће сви бити изненађени када тај податак буде објављен.

Врховни суд у цјелости је у четвртак Санадеру укинуо неправоснажну пресуду у случају Фими медиа, а одређен му истражни затвор због опасности од бјега, што је замењено кауцијом у износу од 12,4 милиона куна.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хе хе

02.10.2015 12:21

Не дају они свог "љубимца".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

02.10.2015 16:39

Шта је за њега милион . И пустали га . Колко је узо судија . Ма јадан народ само се заноси глупостима сад ће и нама представу са Додиком . Те судије што их пуштају под хитно испоручитиу ИД да виде како се одма суди и пресудјује па да виде оће ли их Санадер и остали откупљивати

Name

ДОКС

02.10.2015 12:21

12,4 МИЛИОНА КУНА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

02.10.2015 21:43

Санадеру поведи Орића са собом у затвор!

ОДГОВОРИТЕ