ЕП: ''И Русија нам је дужник''!

Капитен српских одбојкашица Маја Огњеновић рекла је после пласмана у полуфинале Европског првенства да је Русија дужник српској репрезентацији.

Остали спортови 02.10.2015 | 17:00
ЕП: ''И Русија нам је дужник''!

Репрезентација Србије ће у суботу од 18.30 играти са Русијом у Ротердаму меч за пласман у финале континенталног шампионата, пошто је у четвртфиналу победила Белгију са 3:1 у сетовима.

„Испада да се нон-стоп некоме светимо. Рекли смо да се Белгијанкама светимо за претходно Европско првенство и утакмицу за бронзу, али можда и ова утакмица треба да буде освета јер смо 2013. врло лако испале од Рускиња у полуфиналу. Добиле смо их на Светском купу. То је било одавно, али мислим да имамо квалитетну екипу, да смо у доброј форми и надам се најбољем“, рекла је Огњеновићева.

Огњеновићева се осврнула и на дуел са Белгијанкама, које су имале подршку домаћих навијача.

„Утакмица је била јако тешка. Знали смо да ће Белгијанке играти у расположењу све или ништа. То јесте било очекивано, јер мислим да је и за њих било изненађење други део такмичења, с обзиром на то да не играју као што су играле пре две године. Ми смо почеле јако тврдо, јако смо се оптеретиле улогом у утакмици и то је допринело да изгубимо први сет, али сам јако срећна и поносна што смо успели да се вратимо од другог сета. Јако сам срећна“, нагласила је Огњеновићева.

Српска одбојкашица нагласила је и да у тиму нема физичких проблема, али и да екипа нема право да их сада има.

„Нема проблема са повредама. Скоро нам је тренер рекао и да има неко неку повреду да неког нешто боли. Шалимо се, али сада стварно нема права на такву врсту оправдања. Сада је 'нокаут' фаза, знамо шта добијамо победом“, рекла је капитен репрезентације Србије.

У првом полуфиналу, у суботу од 15.30, састају се Турска и Холандија.

Коментари / 0

Оставите коментар